Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

MotoCross

Historiens første kvindelige Motocross danmarksmester

MotoCross 
16/09/08 

Kvinde-cross i Danmark har oplevet en kæmpe fremgang igennem de seneste år, men den største triumf af dem alle er uden tvivl, at Danmarks Motor Union (DMU) fra sæsonstart 2008 opgraderede det der hed Ladies Cup, til et egentligt danmarksmesterskab for kvinder.
 

Der har i løbet af sæsonen været kørt fire afdelinger i DM-serien, og søndag den 21. september mødes kørerne til årets sidste afdeling hos Svebølle Motocross Klub, hvor danmarkshistoriens første kvindelige DM-mester i motocross kåres.


June Skytte.
(Foto: DMU)
June Skytte fra Svendborg har før årets sidste afdeling lagt sig i spidsen af mesterskabet. I Svebølle kan hun sikre sig den endelige titel, hvis hun kan køre fra sine to nærmeste konkurrenter, Sabine Vilhelmsen fra Middelfart og Trine Jørgensen fra Esbjerg.
June Skytte har ligget utroligt stabilt i toppen gennem hele sæsonen, men har faktisk kun vundet et ud af de hidtil otte kørte heats (der køres to pointgivende heat, ved hvert løb/afdeling, red.). Hendes to nærmeste konkurrenter har kørt først over målstregen i to heat hver. En situation der vidner om et utroligt tæt mesterskab, hvor der har været ikke mindre end 5 forskellige heatvindere, og hård kamp om hvert eneste point.

June Skyttes pointforspring er på 13 point ned til Sabine på andenpladsen og der er yderligere 7 point ned til Trine på tredjepladsen. Med 25 point til vinderen af hvert heat, er spillet om podiepladserne stadigvæk fuldstændigt åbent. Hvis en kører fx må udgå af et heat og slet ingen point opnår, kan det blive rigtigt dyrt i det samlede regnskab.

Udenlandsk deltagelse
Det danske mesterskab køres som et åbent mesterskab, og flere svenske kvinder har i løbet af sæsonen fundet vej over sundet, for at deltage i kampen om de rød/hvide medaljer. Sofia Johanson fra Sverige ligger som den bedst placeret udlænding på en fjerdeplads, og med heldet på sin side, kan hun meget vel hente de 6 point hun har op til tredjepladsen. Sker det, så må de danske kvinder altså se en af ”deres” medaljer forsvinde over sundet til Sverige.

Talenter på vej i Pigeklassen
Hos de mandlige motocrosskørere er der altid meget fokus på, hvem der er øjeblikkets store talent, og hvem der bliver den næste store stjerne. Den tendens er også ved at brede sig til den kvindelige del af sporten, og ved DM køres der derfor både en pige klasse og en Dame klasse. Det er i pige klassen at de nye talenter dukker op, og en af de, som kunne se ud til at skulle blive et stort navn i dansk pige cross, er Catja Rasmussen fra Galten. Hun fører lige nu pige klassen, og er faktisk allerede begyndt at køre fra flere af deltagerne i Dame klassen – trods hendes noget lavere alder og mindre maskine.

DM indført samtidig med VM
Det er ikke kun DMU der har opgraderet kvindernes motocross serie. Også internationalt er man i 2008 gået fra en World Cup til et egentligt verdensmesterskab for kvinder. Og i VM-serien blev Kawasaki`s fabrikskører Liva Lancelot fra Frankrig, for nyligt kåret som historiens første kvindelige Motocross verdensmester.


June Skytte.
(Foto: DMU)

Enkelte af de danske motocrosskørere har også deltaget i VM for kvinder, og selvom det er et hårdt felt, så har både June Skytte og senest Mie Pedersen fra Roskilde opnået point i den sammenhæng. Hvis de danske piger forsat leverer gode VM resultater, så kan de begynde at se frem til international TV-dækning, da dele kvindernes VM serie vil blive sendt live i TV fra 2009.

Men i første omgang skal det første danske mesterskab placeres. Det sker som nævnt hos Svebølle Motocross Klub den 21. september.

DM top 5 før finalen:

Dame klassen:
Navn Maskine point
June Skytte Suzuki 173
Sabine Vilhelmsen Yamaha 159
Trine Jørgensen TM 153
Sofia Johansson Suzuki 147
Charlotte Østergaard 120

Pige klassen:
Navn Maskine point
Catja Rasmussen Suzuki 200
Line Bøg Risager Yamaha 176
Thea Grønne Lorenzen Yamaha 154
Anna Jørgensen Honda 111
Heidi Bengtsen Jensen – 95

DMU


Læs mere om:
  • June Skytte
  •      ASETEK SIMSPORTS