Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Weekenden reddet for Jan Magnussen

Danish
Touringcar
Challenge 

07/09/08 

Det startede skidt, men endte godt for Jan Magnussen. Sådan lyder konklusionen efter en weekend med op- og nedture for Team Den Blå Avis’ DTC-favorit.
 

Efter at have sikret pole position i lørdagens kvalifikation, havarerede motoren i BMW’en under søndagens opvarmning. Mekanikerne nåede at skifte motoren på 50 minutter, så Magnussen var klar nøjagtigt inden første løb. Første løb blev dog uden point, da en raceincident med Michel Nykjær kostede en knækket sporestang i forhjulsophænget.

- Jeg havde en fantastisk bil, og det var helt utroligt, at mekanikerne nåede at sætte en ny motor i. Desværre havde den en mindre elektrisk fejl, så den ikke kunne give gas hele tiden. Oven i det snitter Michel Nykjær og jeg lige nøjagtig hinanden, så jeg må udgå. Jeg ærgrer mig selvfølgelig over de mistede point i første løb, men jeg ærgrer mig mere over, at jeg ikke kunne give gutterne en sejr som tak, siger Jan Magnussen om mekanikerne fra både DTC- og Spider-teamet.

I andet løb, hvor Magnussen starter som nummer 20, kører han sig frem til en sjetteplads – på en bane, der er notorisk kendt for at det er svær at overhale på. Men et større uheld i begyndelsen af løbet betyder, at Magnussen rykker frem i rækkerne. Slutplaceringen betyder, at han starter som nummer 13 til søndagens finaleløb.


(Foto: Kim Igel)

- Jeg har et rigtig godt finaleløb med masser af godt ræs, og bare lige en enkelt omgang mere, så havde jeg nok været på podiet. Trods det, at jeg ikke får scoret point i første løb, så er det alt i alt en god weekend, hvor vi har fået skruet en rigtig hurtig bil sammen, som kunne holde farten hele vejen igennem. Det ser godt ud i mesterskabet, selvom jeg er kommet et par point efter Tom Pedersen, siger Jan Magnussen, der i mål blot er 0,099 sekund efter Robert Schlünssen.

Team Den Blå Avis

Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Team Den Blå Avis
 • Sturup Raceway
 • 07/09/08 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her