Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Højris kæmpede sig igennem weekenden

Advan Cup 
09/09/08 
Yokohama

Selv om Lars Højris kom til Sturup Raceway med en ny trimmet Peugeot 307 EPO III, var han klar over at det ville blive en svær weekend med 60 kilo succesballast i bilen, men på den anden side vidste han også, at kom han igennem kvalifikationen lørdag eftermiddag med et fornuftig resultat, så var vejen måske banet for et godt resultat.
 


(Foto: Motorsporten.dk)

Lørdag formiddag var Autoforum Racing Team Silkeborg og Lars for første gang ude på den regnvåde Sturup bane, men hans Peugeot 307 EPO III ville ikke helt makke ret, og derfor endte de op med tiden 1:18,359, der var i den tunge ende af feltet.
Det var noget af en nedtur, og der skulle kigges lidt på bilen inden kvalifikationen senere på dagen.

Kvalifikationen gik noget bedre end tidtagningen. ARTS mekanikerne og Lars havde fået kigget på Peugeot 307 EPO III’en og bilen var helt klar til at køre kvalifikation.
Lars Højris gjorde hvad han kunne og selvom hans Peugeot kæmpede med overvægt så satte de tiden 1:11,957, der rakte til en 5. plads på startgridden.
Det var en tid Lars var tilfreds med, selvom han godt viste at der skulle kæmpes for at høste point i søndagens løb.


(Foto: Motorsporten.dk)

Heat 1 var her hvor der skulle kæmpes, og Lars vidste, at det var vigtigt at holde placeringen fra start af.
Det gik ikke helt sådan, da de 60 kilo succesballast jo skulle med fra start, og Lars faldt tilbage på 8. pladsen. Et udgangspunkt han ikke havde ønsket sig, men som altid gav Lars ikke op. Derfor blev der kæmpet løbet igennem med for kolde dæk, og Lars kom hjem med en 7. plads.
Det positive ved dette heat var at Lars’ hurtigste omgang på 1:16,5 var den 3. bedste tid i løbet, og det til trods for hans overvægt i bilen. Desværre var Lars’ værste konkurrenter alle foran ham i dette heat, så der skulle virkelig scores point i heat 2 for at hænge på førerfeltet i mesterskabet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Heat 2 startede med Lars Højris et stykke nede i feltet, men han lavede en rigtig god start og på den første omgang advancerede han til 5. pladsen, og herefter begyndte en hård kamp med Sonny Nielsen der lå lige foran, samtidig med at han skulle forsvare sin placering overfor Kim Holmgaard der pressede på bagfra.

På 3. omgang kommer Kim Holmgaard forbi Lars og han er derefter på 6. pladsen, nu jagtet af Kent Iversen.
Desværre er det begyndelsen til enden på denne weekend for Lars. Bilen vil ikke mere, og dermed er weekendens point høst slet ikke så stor som han og Autoforum Racing Team Silkeborg havde håbet på.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det viste sig, da man bagefter fik kigget på bilen, at bundkaret på bilens motor var slået i stykker, og derfor ville bilen ikke mere.

Næste gang du kan se Lars Højris i et Advan Cup løb, er ved Padborg Super Grand Prix, den 21. september på Padborg Park, her kommer Lars helt uden succesballast, hvilket skulle give mulighed for at han score rigtig mange point.

Vejgaard

Læs mere om:
 • Lars Højris Nielsen
 • Autoforum Racing Team Silkeborg
 • Sturup Raceway
 • 07/09/08 - Sturup Raceway - Advan Cup - DM
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her