Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Nu er DTC nået til hovedstadsregionen

Danish
Touringcar
Challenge 

02/09/08 

Sturup Raceway lægger asfalt til sjette løb i DTC
Efter sæsonens fem første løb, der alle er blevet kørt på racerbaner i Jylland, sætter Danish Touringcar Championship i starten af september kurs mod hovedstadsregionen, hvor det københavnske og nordsjællandske publikum får lejlighed til at opleve det imponerende fartcirkus i deres egen baghave.
 

I en tid, hvor stadig flere mennesker bosætter sig på den ene side af Øresund for så at pendle til en arbejdsplads på den modsatte side, har Danish Touringcar Championship formået at følge med udviklingen. Siden 2005 har Sturup Raceway, der ligger ved Malmös lufthavn bare 45 minutters kørsels fra Rådhuspladsen i København, dannet rammen om en DTC-afdeling, hvor årets udgave af Copenhagen Racing GP finder sted den 7. september.


Hele DTC-cirkusset gæster i den første weekend af september Sturup Raceway, der er placeret i københavnernes baghave.

Sturup Raceway adskiller sig ikke bare fra sæsonens øvrige DTC-baner ved sin placering, men også ved sin udformning, som stiller kørerne overfor helt andre udfordringer end f.eks. en bane som Padborg Park.

”Banen er meget lille, vi skifter gear og skal dreje hele tiden, så der er ikke rigtigt noget tidspunkt på omgangen, hvor man kan slappe af,” lyder det fra den forsvarende mester Michel Nykjær, Tappernøje. Trods den specielle udfordringer ser han dog frem til løbet på Sturup Raceway.

”Jeg har jo været utroligt godt kørende på banen i både 2005 og 2007, hvor jeg vandt, så jeg glæder mig til at komme tilbage, selv om det er første gang, at jeg skal køre på banen i min BMW.”

De to sejre, som sydsjællænderen hidtil har scoret på Sturup Raceway, kom bag rattet af forhjulstrukne Seater, men til denne sæson er han skiftet til en baghjulstrukket BMW 320si E90 – en model, som tidligere har vundet både DTC-serien og løb på Sturup Raceway. Men endnu har Michel Nykjær sin første sejr i bilen til gode.


Michel Nykjær håber på sin tredje sejr på Sturup Raceway ved årets Copenhagen Racing GP.
(Foto: Birger Vilén)

”I foråret kunne vi ikke rigtigt få tingene til at virke, men efter at vi har fået en ny ingeniør med kendskab til bilen, er det begyndt at gå fremad,” forklarer han. ”Sidste år, hvor jeg vandt, var det stadig en BMW, der var hurtigst på banen, og hvis jeg kan få farten med fra det seneste løb på Jyllandsringen, og vi finder det rette set-up, så tror jeg godt, at vi kan vinde på Sturup. Men der er mange ting, som spiller ind. Man skal have en god tidtagning, og man skal være heldig gennem trafikken i andet heat, men kan man klare det, så tror jeg godt, at man kan vinde.”

Et forhold, der måske kan forøge mesterens chancer for sin første 2008-sejr, er den kamp om titlen i årets Danish Touringcar Championship, som udspiller sig. Her er fire kørere gået i udbrud. Det er BMW-duoen Jan Magnussen, England, og Tom Pedersen, Christiansfeld, samt Chevrolet Motorsport Danmarks Henrik Lundgaard, Hedensted, og Michael Outzen, Ringe. Kampen mellem dem er så tæt, at hvert et point tæller. Der kan derfor opstå situationer, hvor kørerne vælger at trække sig i en nærkamp, afgive et point for i stedet at være sikker på at komme i mål. Det kan blive til Michel Nykjærs og andres fordel.

Morten Alstrup


Se stillingen i DTC mesterskabet
Læs mere om:
  • Sturup Raceway
  • 07/09/08 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her