Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

Tom K med i stærkt Race of Champions

Race of
Champions 

27/08/08 

Race of Champions- på Wembley Stadium
Der bliver dansk islæt, når det hårdeste Race of Champions nogensinde skal køres på Wembley i London den 14. december. Tom Kristensen deltager som den mest succesrige sportsvognskører i historien og skal op imod blandt andre alle tiders bedste Formel 1- og rallykører, Michael Schumacher og Sébastien Loeb.
 

Ikke færre end 16 af sportens bedste fra vidt forskellige grene skal dyste mod hinanden i Race of Champions. De to Audi-esser Tom Kristensen og Mattias Ekström er seneste navne i den perlerække af kørere, der i identiske biler skal køre om den prestigefyldte titel på det legendariske stadion.


Mattias Ekström og Tom Kristensen deltager i årets Race of Champions på Wembley. De to Audi-kørere vandt sammen Nations Cup i 2005, ligesom Ekström vandt individuelt i både 2006 og 2007.
(Foto: TomChristensen.com)

“Og vi er ekstremt glade for at få netop de to med,” siger Fredrik Johnson, der sammen med rally-legenden Michelle Mouton er arrangør for RoC.

“Toms resultater taler for sig selv. Han er med otte Le Mans-sejre den mest succesrige sportsvognskører gennem tiderne og en levende legende. Men han får sin sag for, når han skal møde Schumacher og Loeb, der også er legender med deres rekorder inden for henholdsvis formel- og rallysporten. Til overflod får vi øjeblikkets bedste standardvognskørere med i form af britiske Andy Priaulx, der har vundet VM de seneste tre sæsoner, samt Mattias Ekström, der er regerende DTM-mester. Mattias er desuden dobbelt “Champion of the Champions”, da han har vundet RoC de seneste to år og som den første kan score hattrick i dette mestermøde.”

Ud over disse navne arbejdes der på at få de bedste amerikanske kørere med fra Nascar, ligesom Formel 1 vil blive repræsenteret af navne som Sebastian Vettel, Mark Webber og Jenson Button.

Race of Champions består af to mesterskaber, idet der ud over den individuelle titel også køres en Nations Cup for hold. Her stiller Ekström og Kristensen op som Team Scandinavia og håber at kunne gentage sejren fra 2005.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Mattias Ekström
  • Michael Schumacher
  • Sebastien Loeb
  • Tom Kristensen
  • Wembley Stadium
  • 14/12/08 - Wembley Stadium - Race of Champions
  •