Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Grand Prix'et endte i en støvsky

DTC Cup 
19/08/08 

Alle i Autoforum Racing team Silkeborg så frem til Grand Prix Danmark der blev kørt på Jyllands-Ringen denne weekend, her skulle opgraderingerne på Peugeot 407 raceren stå sin prøve, men desværre endte løbet lidt for tidligt for teamet og dets norske kører Petter Granlund.
 

Deltagerne i Danish Touringcar Championship skulle på banen to gange lørdag, første gang i en fri træning, hvor Petter Granlund havde fin speed i Peugeot raceren, han kunne her køre sig ind på 15. pladsen, kun 1,8 sekund fra den hurtigste af de professionelle kørere.


(Foto: Motorsporten.dk)

I eftermiddagens tidtagning kappede Granlund 2/10 sekund af sine omgangstider, og forskellen op til den hurtigste kører skrumpede til 1,6 sekund - men desværre havde flere kørere skruet op for tempoet, og Granlund blev derfor placeret på 18. pladsen.

Søndag formiddag var DTC kørerne ude i en kort warmup, for lige at tjekke at alt var som det skulle være inden det første af de tre løb.
Her sluttede Granlund på 19. pladsen i tidstabellen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det første kvalifikationsløb forløb fint for Petter Granlund og ARTS teamet, han kørte sig et par placeringer frem i det hårde felt, så han kunne køre over målstregen som nummer 16, på omgangshøjde med vindende Jan Magnussen.

16. pladsen blev også Granlunds startplacering til andet kvalifikationsløb, hvor han med en flot start vandt et par placeringer allerede på første omgang, men desværre forbremsede han sig for enden af langsiden på vej ud på den 5. af de 12 omgange og endte i sandfanget - dermed var videre deltagelse i det løb ikke mulig.


(Foto: Motorsporten.dk)

I pausen inden finaleløbet arbejdede alle i ARTS teamet på højtryk for at se om de kunne få bilen klar igen, desværre var skaderne for store til at det var praktisk muligt.

"Der er ingen tvivl om, at med de nye opdateringer går det den rigtige vej med bilen, men desværre var Petter Granlund uheldig i det andet løb, og kørte af banen. Det viste sig at der var kommet sand i tandremmen, samt i koblingshuset, ligesom en pakdåse havde givet op, så der var ingen mulighed for at reparere bilen på så kort tid" - udtaler sportsdirektør Lars Vendelbo - "vi må nu istedet se frem mod det næste løb, som skal køres på Sturup Raceway i Sverige, og håbe på at vi der kan høste frugterne af alt arbejdet i sommerpausen."

Petter Granlund nåede at score 7 point til DTC Cup mesterskabet i det første kvalifikationsløb, så han nu er oppe på 94 point, hvilket rækker til en 9. plads i øjeblikket.

Næste løb i Danish Touringcar Championship køres på Sturup Raceway den 6. og 7. september.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Petter Granlund
  • Autoforum Racing Team Silkeborg
  • Jyllandsringen
  • 17/08/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •