Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Peter Ager fik sit gennembrud i DTC-serien

DTC Cup 
19/08/08 

Køreren fra Team Telesikring Racing vandt privat cuppen ved Grand Prixet på Jyllandsringen
Normalt er det Tom Pedersen, der repræsenterer Team Telesikring Racing på podiet, når der skal uddeles pokaler, men ved weekendens Grand Prix på Jyllandsringen viste Peter Ager, at han også kan være med helt fremme.
 

Og målt på antallet af pokaler var han faktisk den kører i DTC-feltet, som gjorde det bedst. Han fik nemlig to. En for at vinde privat cuppen, og en for at blive treer blandt alle profferne i finalen.


Peter Ager.
(Foto: Jeppe Rimmen)
- Det er en kanonfornemmelse, jublede Peter Ager efter løbene, der sikrede ham sit gennembrud i serien, idet han i de to forudgående løb var blevet noteret for en sjette- og en andenplads. Det gav ham startposition tre til finalen, lige bag Jan Magnussen og den regerende mester, Michel Nykjær.

- Jeg havde bare den tanke, at Michel ikke skulle komme imellem os, siger Team Telesikring Racing-køreren om sin strategi for finalen.

- Jeg var fuldstændig kold som en kiks, men han kom ikke imellem os. Jeg kørte helt oppe bag i kofangeren på Jan. Han troede, han kunne kyse mig, men det gik fint de første to-tre omgange med at følge med Jan, men så blev mine dæk for dårlige. Jeg tror, at Jan var på gode dæk, men det gik den rigtige vej. Det blev ødelagt at den safety car, der blev indsat, og så strøede Schlünssen sand på banen. Jan står på tværs, og vi kommer rundt i næste sving, hvor jeg er ved at tabe min bil. Det er under al kritik. Det ødelægger mit løb.

Peter Ager holdt andenpladsen helt til sidste omgang, hvor han dog afgiver pladsen til Michael Outzen, der havde vundet andet heat.

- Jeg tænkte, at jeg hellere ville have en tredjeplads generelt og en etter i privat cuppen end et hegn. Men jeg ville gerne have haft en toer, slår Peter Ager fast.


Peter Ager.
(Foto: Jeppe Rimmen)

En forvandling
Hidtil har det bedste løbsresultat, Peter Ager har kunnet fremvise, været en niendeplads. Denne gang sluttede han alle sine tre heats i top seks.


Den 'ny' Peter Ager.
(Foto: Jeppe Rimmen)

- Der er lidt mere ro på det hele, siger esbjergenseren, der også har været meget aktiv i kulissen i Team Telesikring Racing. – Jeg har haft for mange bolde i luften i dagligdagen, men nu har jeg bare bakket ud, når vi er til løb, og så er jeg bare ham, hvis navn står på siden af bilen. Peter Ager er ikke ham, der ordner alt muligt andet. Nu har vi også fået noget bygget op på otte måneder, som fungerer. Det må vi se, om ikke vi kan følge op på i de næste løb.


Tom Pedersen.
(Foto: Jeppe Rimmen)
Gik det godt for Peter Ager, gik det dermed skidt for Tom Pedersen. Inden Grand Prixet var det ham, der førte mesterskabet med fire points forspring. Nu indtager han tredjepladsen og er 25 points bagefter Jan Magnussen.

- Det begyndte at gå galt, da jeg bliver kørt af banen af Michel i første heat, forklarer Tom Pedersen. - Derefter får jeg travlt. Andet heat går fint, men i tredje heat prøver jeg at lave en overoptimistisk overhaling på Schlünssen, og så taber jeg bagenden på vej ind i svinget og ryger ind i ham.

- Jeg skulle fremad, for ellers duede det ikke. Vi kører for at følge med og følge med Jan i pointene, så jeg skulle bare fremad. Vi kunne ikke ligge og vente der. Så kvajer jeg mig lidt.

Team Telesikring Racing


Læs mere om:
  • Peter Ager
  • Tom Pedersen
  • Team Telesikring Racing
  • Jyllandsringen
  • 17/08/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •