Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Copenhagen Historic Grand Prix sikret

CHGP 
05/08/08 

CHGP- frem til 2011
En dugfrisk promotoraftale mellem Dansk Automobil Sports Union (DASU) og Copenhagen Road Racing Company ApS (CRRC) skal sikre, at Fælledparken i København også de næste år danner rammen om Copenhagen Historic Grand Prix; et af de seneste års mest populære indslag på kalenderen for historisk motorsport.
 

CRRC har stået bag løbet siden 2006, og nu formaliseres samarbejdet med motorsportens hovedorganisation gennem den indgåede aftale. Dermed er fundamentet lagt for en gradvis udbygning af arrangementet, og det er ingen hemmelighed, at folkene bag CRRC har ambitiøse planer, der inkluderer FIA homologering af banen, så det bliver muligt at afvikle internationale mesterskabsløb i fremtiden. Således er der inviteret FIA officials, der skal rådgive arrangørerne om hvilke krav der skal opfyldes, for at banen kan godkendes til dette formål.


Tom Kristensen vandt sammen med Tommy Kjehr søndag den 3. august Royal Pro-Am løbet, der blev afviklet i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken i København. En ny aftale sikrer, at det unikke historiske motorløb afvikles i foreløbig de næste tre år.
(Foto: DASU)

”CRRCs planer for fremtiden falder fint i tråd med DASU’s egne ambitioner indenfor historisk motorsport, der jo er en af unionens hastigst voksende sportsgrene”, udtaler DASU’s formand Morten Bach Andersen.
”Således er DASU i 2009 tildelt værtskabet for FIA Historic Motor Sport Commission Seminar, der vil finde sted i februar i København. I DASU er vi utrolig glade for aftalen med CRRC, der sikrer det økonomiske fundament for Copenhagen Historic Grand Prix i foreløbig tre år frem. Løbet er af uvurderlig værdi for sporten, og vi vil også gerne takke byen København for støtten til at gennemføre et arrangement som dette. Det samme gælder de mange frivillige, uden hvis hjælp det slet ikke kunne lade sig gøre”.

”Aftalen med DASU betyder meget for arbejdsroen omkring Copenhagen Historic Grand Prix”, udtaler Jørgen Witting, adm. direktør i CRRC.
”Vi kan nu påbegynde meningsfyldt og langsigtet planlægning uden at skulle bekymre os om, hvorvidt løbet overhovedet afvikles det følgende år. Samtidig har vi i DASU fundet en partner, der via sin ekspertise indenfor sporten kan bidrage til at arrangementet udvides og for alvor markerer sig, også internationalt”.

Aftalen er foreløbig for tre år, men indeholder option på forlængelse.
Efter aftalen tilfalder en del af overskuddet ved de fremtidige arrangementer DASU. Indtægterne herfra er øremærket aktiviteter til fremme af den historiske motorsport.

Dansk Automobil Sports Union
Copenhagen Road Racing Company


Læs mere om:
  • Fælledparken
  • 03/08/08 - Fælledparken - CHGP
  •