Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

DM i Rallycross på Nisseringen

Rallycross 
05/08/08 

- søndag den 10. august
Så er der kørt i stilling til at, afgørelsen i DM Rallycross 2008 skal falde, med kun 2 afdelinger tilbage, er det nu der skal sættes ind, såfremt man skal nå en topplacering.
 

Derfor er der lagt op til et rigtig spændende løb, når 6. afdeling af DM køres på Nisseringen.

Med 60 biler til start, fordelt på 5 klasser, vil der hele dagen blive afviklet nogle meget spændende heats, før man sidst på dagen tager hul på finalerne.

I klasse 5, for 0-1600 ccm serienære biler, bliver det spændende at følge en af Næstveds unge kørere, den unge Søren Mortensen, i Suzuki Swift, som lægger på en samlet 6. plads, han vil helt sikkert kunne give den ellers suveræne Michael Rolighed i Honda Civic, kamp til stregen. En anden Honda kører, nemlig Karsten Olsen vil vi også se med helt fremme.

I klasse 1, DIV1A, for 0-1600 ccm tunede biler, har Næstveds Kim Dall i Toyota Corolla S1600, fra Ringsted, lagt sig i spidsen af DM. Kim Dall har i samråd med sine sponsorere valgt at satse 112% på DM titlen i år, og det tegner rigtig godt indtil videre.


Toyota Corolla S1600 - Kim Dall.
(Foto: Nisseringen)

Kim Hansen, ligeledes fra Næstved, har ”gået en motorklasse ned” i sin Honda Civic, sidste år kørte Kim Hansen i 0-2000 ccm klassen, men har nu fået ombygget sin bil til 0-1600, og i sidste DM afd på Ørnedalen indkørte han da også en meget fin 5. plads.

I klasse 2, for 0-2000 ccm tunede biler, ser det allerede nu ud til at Rasmus Nielsen, Frederikshavn, i Honda Civic er rendt med DM titlen 2008, Rasmus har vundet de 4 ud af de første 5 afdelinger.


Renault Clio III - Janne Jacobsen.
(Foto: RallyCross-Info.dk / Nisseringen)

Men kampen om de øvrige podieplaceringer er uhyggeligt spændende, Næstveds Janne Jakobsen har fået rigtig fart i sin Ny Renault Clio III, men hun skal passe meget på sin mand, Kaj Jakobsen, i VW Golf, han har ligeledes fået fart på igen, efter en noget miserabel sæsonstart. Janne og Kaj lægger på en 4. og 5. plads i DM regnskabet.


VW Golf - Kaj Jacobsen.
(Foto: RallyCross-Info.dk / Nisseringen)

I klasse 3, for over 2000 ccm biler, er der kommet et kvindeligt bekendtskab i toppen, nemlig Camilla Andersen, i Opel Astra 2,2 turbo, i DM5 sluttede Camilla på en meget flot 2. plads, efter Troels Daarbak, i den meget potente Volvo S40, men foran så stærk en kører som Peder T Jensen, også i en meget momentstærk Volvo, så det bliver meget spændende at se om Camilla også kan drille ”de svenske skærgårdstanks” på Nisseringen.

I DIV1 for 4WD turbo biler, stiller Næstveds Jakob Teil til start i sin Ford, klassen føres af Dennis Rømer i Seat Cordoba WRC.


Ford Escort T16 - Jakob Teil.
(Foto: Nisseringen)

Jakob Teil deltager ikke i alle DM afdelinger, da han har valgt at køre udvalgte tyske løb i år, men Jakob er sulten efter en sejr, efter at han i sidste afdeling af det Tyske Mesterskab blev kørt af, i første sving af finalen, og måtte udgå. Jakob Teil havde ellers kvalificeret sig til pole position, men sådan er motorløb - målstregen skal passeres, før man har vundet!

Tidtagning starter kl 9.30, og første heatrunde kl 11.00.

Nisseringen er skiltet på Næstved-Rønnede vejen ved Toksværd. Rutebeskrivelse kan evt. hentes på Nisseringen.dk.

Nisseringen


Læs mere om:
  • Nisseringen
  • 10/08/08 - Nisseringen - Rallycross - DM
  •