Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Tom Kristensen kom, så og sejrede

CHGP 
04/08/08 

CHGPMange havde måske ventet det på forhånd. Men gamle biler har det med at drille. Ikke desto mindre kom Tom Kristensen, så sig omkring i København og sejrede i Copenhagen Historic Grand Prix – sommerens helt store motorsportsbegivenhed i hjertet af København.
 

Den 8-dobbelte Le Mans vinder og Audi fabrikskører var fast besluttet på, at vise sit danske publikum og ikke mindst rækken af udenlandske kolleger, at han ikke behøver 24 timer til at vinde et racerløb. I Fælledparken blev der kørt over 4 gange 8 omgange – men Kristensens hold-kammerat var heller ikke en ”Hr. Hvem som helst”.
Tommy Kjehr, som lagde bil til i form af en Ford Escort BDA, er regerende Danmarksmester i historisk racing (standardvogne over 1300 ccm ældre end 1971) og han fører også dette års mesterskab.

Sammen erobrede de to den 2 kilometer lange racerbane og sejrede i en imponerende slutspurt, hvor det lykkedes Tom Kristensen at holde sidste års vinderhold, Thorkild Thyrring og Brian Stoltze i en Ford Mustang bag sig. Nr. 3. blev den tidligere Europamester i rally, Henrik Lundgaard, der delte en Alfa Romeo med bilens ejer, Mads Gravlund.


Podiet i Royal Pro-Am klassen blev en hel-dansk forestilling trods stærk udenlandsk konkurrence med Tom Kristensen og Tommy Kjehr øverst på skamlen. Eneste internationale indslag var Prinsesse Marie, som forestod præmieoverrækkelsen.
(Foto: Vivi Siiger)

Copenhagen Historic Grand Prix blev en publikums succes. Der går endnu nogle dage inden arrangørerne får dannet sig et endeligt overblik over hvor mange mennesker, der var valfartet til Fælledparken. Men det imponerende opbud af spændende biler og internationale stjernekørere udgjorde præcis det trækplaster, der var ventet.


Et af de store trækplastre ved CHGP var en af verdens bedste kvindelige racerkørere, belgieren Vanina Ickx, som efter en 10. plads i 24-timers Le Mans sammen med Charlotte Engel scorede 9. pladsen i Royal Pro-Am.
(Foto: Vivi Siiger)

Jacky Ickx, hans datter Vanina Ickx, Johnny Herbert, Jan Magnussen, Dindo Capello, David Brabham, Stanley Dickens. De var der alle – inklusive H.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie.


I samtlige klasser i Copenhagen Historic Grand Prix blev der kæmpet hårdt. Hér går starten på GTS-klassen, hvor den senere vinder, hollænderen Michiel Campagne i den gule Corvette Sting Ray startede fra tredjepladsen.
(Foto: Vivi Siiger)

Prinsen havde stor andel i underholdningen på banen og sluttede sammen med svenske Tommy Brorsson på en fornem 6.plads, mens prinsessen sikrede, at præmierne til de topplacerede kørere i Royal Pro-Am klassen blev overrakt på behørig vis.

Scandinavian Racing Press for:

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • HKH Prins Joachim
  • Tom Kristensen
  • Vanina Ickx
  • Fælledparken
  • 03/08/08 - Fælledparken - CHGP
  •