Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Stærkt københavnsk gade race

CHGP 
03/08/08 

CHGPKøbenhavn genlød af race i topklasse
Søndagens kørsel i Fælledparken i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix gav opvisning på meget højt niveau. Flere af klasserne gav rigtig godt race og i det hele taget var søndagens kørsel en større oplevelse end lørdagen.
 

Det skyldes til dels at der var strammere styring med løbet og et langt bedre flow over begivenhederne. Også på banen var der færre uheld og sammenstød, hvilket gav langt færre perioder med safety car end vi så det i går. Så niveauet var hævet – og tak for det!

På det sportslige plan var der flere af klasserne som bød op til super godt race. Hovedklassen, og den helt store tilskuermagnet er Royal Pro/Am klassen. Søndagens første heat blandt ’amatørerne’ gav flere hårde dueller. Blandt andet mellem Mads Gravlund og Lars Feldskov. Løbet blev vundet af en meget stærkt kørende Ralf Oeme i en Porsche 911 – perfekt i forhold til rammerne for dette års CHGP.
Tommy Kjehr var i stand til at køre sig frem og sikrede sig 2. pladsen – og dermed var det oplagt for Tom Kristensen at køre sejren hjem i det efterfølgende heat til stor glæde for de danske fans.


Der blev gået til stålet i løbene i Fælledparken
(Foto: Motorsporten.dk)

I den store sportsvognsklasse indtil 1965 sejrede Michiel Campagne igen foran Hans Jørgen Krag. Der var igen masser af larm i den store Chevrolet Corvette Sting Ray – som for lyden er blevet lidt af en publikumsfavorit. I klassen indtil 1971 over 1300 ccm. var der mere succes for Tommy Kjehr der sejrede i sin Ford Escort – så han kom fra Fælledparken med to store sejre. Lars Feldskov og Alex Thomsen fulgte lige efter. I den ’lille’ klasse – indtil 1971 men under 1300 ccm. stod dysten længe mellem Henrik Haase og Frank Jørgensen – indtil de sidste par omgange hvor der kom flere biler der skulle overhales kunne Frank Jørgensen ikke hamle mere op i sin Mini, men kæmpede godt.


Kjehr og Feldskov i duel
(Foto: Motorsporten.dk)

I det hele taget var dagen en god oplevelse. Sidste år trak det nok lidt flere tilskuere, men der blev alligevel fyldt godt op under træerne i Fælledparken. Nu kan vi så glæde os til en ny oplevelse igen i 2009.

Her følger lidt billeder fra søndagens race i Fælledparken:


Mads Gravlund i Alfa'en i meget tæt duel med Lars Feldskov (tv.) i Datsun
(Foto: Motorsporten.dk)
Benji

Læs mere om:
  • Fælledparken
  • 03/08/08 - Fælledparken - CHGP
  •