Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

IndyCar - korte nyheder

IndyCar
Series  

23/07/08 

IndyCar Series gør klar til weekendens løb på lufthavnsbanen i Edmonton hvor serien også for selskab af Champ Car Atlantic, her er en gennemgang af de nyheder der præger IndyCar Series for tiden
 

Dan Wheldon forlænger med Ganassi

Helio Castroneves offentliggjorde for nyligt at han havde skrevet en mangeårig kontrakt med Team Penske om at blive i IndyCar, og nu ser det ud til at Dan Wheldon har fået samme ide.
Wheldon var ellers på vippen til at prøve kræfter med NASCAR efter sidste sæson, men team ejer Chip Ganassi fik overtalt 2005 Indy 500 og IndyCar mesteren til at blive hos Ganassi Racing i IndyCar for 2008 sæsonen.
Wheldon har efter første halvdel af sæsonen revurderet sin situation og har valgt at blive i IndyCar blandt andet på grund af sammenlægningen med Champ Car;

”IndyCar har masser af moment for tiden, bare tag et kig på feltet det er utrolig konkurrencedygtigt og der er masser af gode baner samt kørere, jeg vil meget gerne blive i IndyCar fremover”, udtaler Wheldon der inden weekendens IndyCar løb er nummer 4 i den samlede stilling, 91 point efter hans holdkammerat Scott Dixon der fører mesterskabet.

Sarah Fisher vender tilbage

Sarah Fisher der inden denne sæson startede sit eget team, Sarah Fisher Racing, vender tilbage til IndyCar Series ved løbene på Kentucky Speedway i august og Chicagoland Speedway i september.
Fisher har skrevet en sponsorkontrakt med det amerikanske firma Dollar General som bliver hovedsponsor for bilen i begge løb denne sæson.

”Jeg ser frem til at vende tilbage til IndyCar på Kentucky og Chicagoland jeg forventer at klare mig godt, specielt på Kentucky Speedway hvor jeg i 2002 tog Pole Position. Dollar General har skrevet kontrakt med os for disse 2 løb, men vi arbejder hårdt på at finde de fornødne sponsorpenge til en fuld sæson i 2009”, udtaler Sarah Fisher som indtil videre i denne sæson kun har kørt et IndyCar løb, det var Indy 500 løbet i maj hvor hun udgik efter en kollision med Tony Kanaan.

IndyCar rookies

Når IndyCar gør ”comeback” på lufthavnsbanen i Edmonton vil det være første gang 19 ud af feltets 27 kørere, kører på banen.
Der er dermed dømt masser af action alle 3 dage, og det bliver måske en kæmpe chance for de teams som kørte på banen sidste år i Champ Car til at ”snuppe” en sejr over de sejrsvante teams som, Penske, Andretti-Green og Ganassi Racing. Ingen af de 3 top teams har kørt på Edmonton banen før.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Dan Wheldon
  • Helio Castroneves
  • Sarah Fisher
  • Chip Ganassi Racing
  • Vision Racing
  • Edmonton
  • 27/07/08 - Edmonton - IndyCar Series
  •