Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

VW ikke interesseret i Formel 1

Formel 1 
14/07/08 

VW er efterhånden den eneste store europæiske bilfabrikant der ikke er repræsenteret i Formel 1, og sådan bliver det ved med at være hvis det står til VW Groups motorsportschef Hans-Joachim Stuck.
 

”VW gruppen holder hele tiden øje med Formel 1 sporten, men vi har ingen planer om at gå ind i sporten i den nærmeste fremtid”, udtaler Hans Joachim-Stuck til tyske medier.
VW’s forskellige mærker er ellers godt repræsenteret i forskellige motorsportsklasser verden over, Audi i USA med deltagelse i ALMS serien, det samme med Porsche, SEAT kører WTCC og VW deltager både Formel 3 og Dakar Rally.


VW ejede SEAT er et af top mærkerne i WTCC serien
(Foto: WTCC)

VW er dog meget interesseret i det amerikanske bilmarked hvor koncernen satser på at fordoble deres salg inden år 2018. VW sendte i forrige uge en repræsentant til Indianapolis for at deltage i et møde om hvordan det nye IndyCar motorreglement skal se ud, reglementet træder i kraft fra 2011 sæsonen.

Hvis VW træder ind i IndyCar sporten vil det mest sandsynligt blive med Audi mærket da VW satser stærkt med dette mærke på netop det amerikanske marked.

Der har i de seneste 10-12 år konstant været rygter om VW’s indtræden i Formel 1, men rygterne har vist sig ikke at holde stik, VW har haft mange forklaringer på hvorfor de ikke er med i motorsportens kongeklasse, men de høje økonomiske omkostninger ved at deltage i Formel 1 har længe været en af hovedårsagerne til VW’s beslutning om at blive væk fra Formel 1 sporten.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Hans-Joachim Stuck
  •