Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Imponerende debut til Kristian Poulsen

WTCC 
14/07/08 

Næstbedste privatkører i første VM-løb i Portugal
DTC-racerkøreren Kristian Poulsen fik en imponerende debut i sit første WTCC-løb til verdensmesterskabet for standardbiler, søndag i Portugal. I dagens første løb kørte han sin BMW 320 Si ind som nummer 14 og blev næstbedste privatkører efter belgieren Pierre-Yves Corthals i Seat Leon.
 

I andet løb startede Kristian Poulsen derfor som nr. 14, og efter nogle få omgange lå han på trettendepladsen i tæt kontakt med de forankørende og foran verdensstjerner som Alessandro Zanardi og Augusto Farfus, begge BMW, der havde haft problemer i første løb.


Kristian Poulsen i BMW i nærkamp med tre af verdens bedste professionelle standardvognkørere. Fra venstre hollænderen Tom Coronel i Seat, brasilianeren Augusto Farfus i BMW og schweizeren Alain Menu i Chevrolet.
(Foto: Mario Correia)

Men så blev Kristian Poulsen skubbet af banen af den spanske privatkører Sergio Hernandez i en identisk bil, og da hans forende atter pegede den rette vej, var løbet reelt kørt for ham. Resultatet i løb 2 blev derfor en toogtyvendeplads.

”Jeg er naturligvis skuffet over at blive kørt af banen af Hernandez, men jeg ser meget positivt på at være næstbedst af privatkørerne i løb 1, og det var også godt at gennemføre begge løb trods alt. Der køres jo med nogle helt andre hastigheder end herhjemme,” siger Kristian Poulsen, hvis BMW klokkede lige knapt 240 kilometer i timen ned ad langsiden på den tidligere Formel 1-bane, Estoril. Det er cirka 60 kilometer hurtigere, end man er vant til på de danske racerbaner.

Kristian Poulsens debut var langt fra problemfri, for han havde problemer med at få undervognen justeret ind under testkørslerne. Derimod gik det let for ham at omstille sig fra Dunlop- til Yokohama-racingdæk. Og under de to løb fik danskeren vist, at han kan følge med i samme tempo som verdens bedste professionelle og private standardvognkørere, selv på en meget krævende racerbane som Estoril.

Nu har Kristian Poulsen og hans team 14 dage til at samle indtrykkene og finde forbedringer inden næste VM-løb den 27. juli på den tidligere Formel 1-bane Brands Hatch i England.

”Det var en kæmpe oplevelse,” siger Kristian Poulsen, ”jeg glæder mig allerede til næste WTCC-løb i England. Nu ved vi, hvad det hele drejer sig om.”

Michael Eisenberg


Læs alt om WTCC løbet på Estoril.
Læs mere om:
  • Kristian Poulsen
  • Poulsen Motorsport
  • Estoril
  • 13/07/08 - Estoril - WTCC - FIA VM
  •