Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Moto GP

MotoGP i Tyskland
Stoner vinder – Rossi genvinder VM-føring

Moto GP 
14/07/08 

Regnen silede ned, da 10. afdeling af Moto GP verdensmesterskabet søndag fandt sted på Sachsenring i det tidligere østtyskland. Og den regerende MotoGP verdensmester, australieren Casey Stoner, kørte på ny sin Ducati til sejr.
 

Men trods sejren må Stoner fortsat affinde sig med at ligge på tredjepladsen i VM. Den 7-dobbelte verdensmester, Fiat Yamahas Valentino Rossi, genvandt nemlig sin føring i kampen om dette års Verdensmesterskab ved at score en god 2. plads i løbet, som bl.a. resulterede i at spanieren Daniel Pedrosa styrtede og udgik.


Valentino Rossi genvandt sit forspring i MotoGP VM, da han kørte sin Fiat Yamaha ind på 2.pladsen i Tysklands Grand Prix på Sachsenring.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Vejrforholdene skiftede weekenden igennem, men ingen af MotoGP kørerne havde prøvet deres motorcykler på banen i silende regn. Det var ikke desto mindre udfordringen og sådanne forhold medfører normalt, at tingene bliver vendt op og ned.

Der var imidlertid ikke meget, der blev vendt på hovedet fremme i spidsen. Hér var det trioen med Rossi, Stoner og Pedrosa som satte tempoet lige fra starten. Rossi startede fra en for ham usædvanlig position i tredje startrække, men det varede ikke længe før han havde passeret alle undtagen Stoner. Og da australieren var noget bagefter i VM-stillingen, var der ingen grund til, at Rossi oversatsede og satte en relativt sikker 2.plads overstyr.
Derved blev det.

Ikke så overraskende – for han er altid god på våd bane – kørte australieren Chris Vermeulen sin Suzuki i mål på 3.pladsen foran Alex de Angelis fra San Marino. Placeringen kunne med lidt held være tilfaldet Rossis team-kammerat, den unge spanier Jorge Lorenzo, men Lorenzo måtte også bide i den sjaskvåde asfalt – endda bevarer han fjerdepladsen i VM-kampen i kraft af de mange points, han havde scoret forud for det tyske Grand Prix

Næste gang, der skal køres MotoGP, er allerede i den først kommende weekend. Det sker i USA på den snoede californiske Laguna Seca racerbane.
Det er en bane, der bl.a. kendetegnes ved en usædvanlig chicane, der er døbt proptrækkerchicanen. Kørerne oplever ”næsten” et frit fald samtidig med, at de skifter retning. Det er en virkelig udfordring og banen favoriserer da også de amerikanske kørere, der kender hver eneste meter i mindste detalje.

Efter det amerikanske Grand Prix venter der VM-deltagerne en sommerpause frem til d. 15.-17. august, hvor MotoGP er tilbage i Europa, nærmere bestemt på Grand Prix banen ved Brno i Tjekkiet.

Resultat, Tysklands Grand Prix
10. afd. af MotoGP VM, Sachsenring, 13. juli 2008:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 47m30,057s
2. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, +3,708s
3. Chris Vermeulen (AUS), Suzuki, +4,002s
4. Alex de Angelis (RSM), Honda, +14,124s
5. Andrea Dovizioso (ITA), Honda, +42,022s
6. Sylvain Guintolo (FRA), Ducati, +46,648s

VM-stillingen efter weekend’ens løb:
1. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 187 pts.
2. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, 171pts.
3. Casey Stoner (AUS), Ducati, 167 pts.
4. Jorge Lorenzo (SPA), Fiat Yamaha, 114 pts.
5. Colin Edwards (USA), Yamaha, 98 pts.
6. Andrea Divizioso (ITA), Honda, 90 pts.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Sachsenring
  • 13/07/08 - Sachsenring - Moto GP
  •      ASETEK SIMSPORTS