Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Fjerde sejr til Jan Magnussen i USA

ALMS
GT Class 

14/07/08 

American Le Mans SeriesJan Magnussen sejrede for fjerde gang i år for Corvette i GT1 klassen, da femte afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie blev afviklet på Lime Rock.
 

Løbet på Lime Rock var første løb for Corvette siden Le Mans og Jan Magnussen og hans holdkammerat Johnny O’Connell var stærkt opsatte på at ligge skuffelsen over andenpladsen på Le Mans bag sig og vende tilbage til deres stærke form i den Amerikanske Le Mans Serie.


(Foto: Jan Kaiser)

Undervejs i løbet så det dog ikke ud til, at det skulle lykkes for Magnussen og O’Connell. Selvom Aston Martin udgik efter en afkørsel efter 61 omgange, så havde Magnussens Corvette mistet næsten en omgang til søsterbilen, da de var uheldige ved en periode med safetycar, hvor den førende prototype var lige netop mellem de to Corvetter.
Heldet vendte dog senere i løbet, hvor en ny safetycar bragte dem tilbage i kampen og da den anden Corvette fik et forlænget pitstop, var de to biler side om side efter O’Connell havde taget det sidste pitstop.

O’Connell holdt med nød og næppe føringen og kort tid efter udgik den anden Corvette med gearkasseproblemer, men havde dog fuldført nok af løbet til at score point.
Med sæsonens fjerde sejr udbyggede Magnussen og O’Connell føringen i mesterskabet og fører nu med 12 point foran holdkammeraterne Beretta og Gavin.
Sejren var Jan Magnussens 18. sejr i den Amerikanske Le Mans Serie.

”Vi havde en rigtig god racerbil i dag, men vi var også heldige” indrømmede en ærlig Jan Magnussen efter løbet. ”Det så ikke ud til, at det her skulle være et af de løb, vi skulle vinde. Vi var uheldige med safetycar og jeg var et par gange fanget i trafikken, men modsat sidste år, hvor vi mistede løb, vi skulle have vundet, så vendte heldet. Pludselig kom det hele til os og da Johnny var side om side med Beretta efter sidste pitstop var det rimelig spændende. Vi kom i front og så blev de andre ramt af problemer kort før mål og vi kunne køre sejren hjem uden at være truet, da Aston Martinen udgik tidligt i løbet”.

Næste weekend kører Jan Magnussen igen for Corvette i den Amerikanske Le Mans Serie, denne gang på Mid-Ohio.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Corvette Racing
  • Lime Rock
  •