Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

Rossi inden Tysklands Grand Prix:
Ikke flere fejl i år!

Moto GP 
11/07/08 

I Hollands Grand Prix i Assen forleden styrtede den 7-dobbelte verdensmester, Valentino Rossi på sin Fiat Yamaha allerede i første sving. Og på Sachsenring i Tyskland styrtede han i fjor.
 

”Så nu håber jeg at jeg slipper for flere fejl i år,” smiler han, vel vidende at styrt hører med til hverdagen, når verdens bedste motorcykelkørere slår sig løs på de store Grand Prix baner.


Valentino Rossi mener, om end med et smil på læberne, at han har begået sin sidste fejl i år. Det tegner godt for den 7-dobbelte verdensmester i den kommende weekends Grand Prix, for hans Fiat Yamaha passer perfekt til den tyske Sachsenring. Billedet viser italieneren umiddelbart inden starten på Hollands Grand Prix.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Når VM-cirkus’et kommer til Sachsenring i denne weekend, hvor 10. afdeling af VM bliver afviklet, er der dog ikke tale om en af de store baner. Faktisk er Sachsenring den langsomste i kalenderen, den har et par langsider, men ingen af dem er rigtig lange. Resten er sving og det stiller andre krav til kørerne – end at de undgår at begå fejl.

Det er en bane, der passer perfekt til Hondas Daniel Pedrosa, der efter Rossis fejl i Holland overtog føringen i VM.

”Men banen passer mig godt og den passer især godt til vores Fiat Yamaha maskiner,” siger Rossi. Der er med andre ord lagt op til et rigtig spændende race, nu hvor man har taget hul på anden halvdel af VM-sæson’en.

Hverken Rossi eller Pedrosa skal dog underkende truslen fra Ducatis Casey Stoner. Den unge australier er regerende verdensmester og man har på det seneste fået styr på elektronikken i hans motorcykel og det giver reelle muligheder for, at han om ikke passerer de to i VM-fronten, kommer så tæt på, at han også i år vil få noget at skulle have sagt, når VM-tronen skal besættes.

Og så er der Rossis team-kammerat hos Fiat Yamaha, Jorge Lorenzo, årets absolutte rookie i MotoGP. Han er regerende og dobbelt verdensmester i 250 ccm klassen og hans kørestil passer perfekt til Sachsenring. Lorenzo har fået et par kraftige advarsler i form af et par ubehagelige styr på det seneste, men det har ikke slået ham ud og han er helt sat op til at yde sit aller bedste i Tysklands Grand Prix.

Stillingen i VM
(forud for weekendens Grand Prix:
1. Daniel pedrosa (SPA), 171 pts.
2. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 167 pts.
3. Casey Stoner (AUS), Ducati, 142 pts.
4. Jorge Lorenzo (SPA), Fiat Yamaha, 114 pts.
5. Colin Edwards (USA), Yamaha, 98 pts.
6. Andrea Dovizioso (ITA), 79 pts.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Sachsenring
  • 13/07/08 - Sachsenring - Moto GP
  •