Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

DM3 med genvordigheder

DM Rally 
12/07/08 

Trods mange genvordigheder til 3. afdeling af Danmarksmesterskabet i rally formåede teamet alligevel at køre sig til en 3. plads i gruppe H og dermed at sikre sig vigtige point i det samlede mesterskab.
 

3. afdeling af DM i rally blev kørt lørdag d. 5. juli i området omkring Kalundborg. Der var 5 forskellige prøver, der blev køre flere gange i løbet af dagen.

Første prøve var i Gammelrand grusgrav - en prøve med lige mængder asfalt og grus, hvilket gør valget af dæk svært. Vi valgte mellemløsningen intermedia. Et dækvalg, der virker på mange biler, men ikke på Sierraen! Vi kørte mest sidelæns, når det gik lige ud, og ligeud, når vi skulle dreje... Anden gang vi skulle køre prøven, satte vi så grusdæk på bagi og kørte 15 sekunder hurtigere end første gang. Så har vi lært det!

På prøve 2 og 3 fandt vi ud af, at vi alligevel ikke havde fået løst problemet med ALS-systemet (Anti Lack System), der sørger for at holde turbo-trykket oppe. Problemet var nu, at selvom man slap gassen, så trak motoren fortsat, hvilket gjorde nedbremsningerne vanskelige at bedømme. Og for at det ikke var nok, fik vi også problemer med gearkassen, hvor den hoppede ud af især 3. gear.

Efter de første tre prøver var vi således nede som nr. 8 i gruppe H og nr. 27 generelt. L

De samme tre prøver blev herefter kørt én gang til og vi vænnede os mere til at takle genvordighederne og fik kørt os op i feltet - 4'er i gruppen og 22 generelt.

De største konkurrenter i gruppe H - Preben Andersen og Johnny Pedersen i deres BMW'er - var kørt for længst. Dér var der ikke noget at gøre.

Men med 18 sekunder op til nr. 3 i gruppen - Claus Christensen og Peter Kragh i deres Opel Kadet GSI - valgte vi at satse på at nå at indhente dem på de sidste fire prøver.

Vi hentede de første 7 sekunder på prøve 7 og 9 (prøve 8 var blevet slettet) og manglede derefter 11 sekunder. Det mente vi ikke var realistisk at hente ind, da det også var vigtigt for os at gennemføre. Men Henning kørte rigtig godt og aggressivt og kørte totalt 16 sekunder hurtigere på de sidste to prøver, end første gang. Da Claus og Peter samtidig havde "a moment" på den ene af prøverne og derefter kørte lidt mere forsigtigt, lykkedes det os at kapre 3. pladsen med 10 sekunder ned til Claus og Peter.

Generelt endte vi på en 17. plads, hvilket vi - omstændighederne taget i betragtning - er tilfredse med. Efter denne afdeling ligger vi nu nr. 3 i Danmarksmesterskabet i gruppe H.

Henning og Iben


Læs mere om:
  • Kalundborg
  • 05/07/08 - Kalundborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: