Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Subaru fører i rally

DM Rally 
09/07/08 

Jørgen Pilgaard nu kun ét point efter Max Christensen
”Den er hjemme!” Glæderåbet kom fra Subaru-køreren Jørgen Pilgaard, da tiderne for sidste hastighedsprøve i weekendens KOMO Rally på vejene omkring Kalundborg kom på skærmen.
 

Bagud inden starten på den sidste og afgørende hastighedsprøve havde han sammen med sin co-driver Freddy Pedersen kørt et og et halvt sekund fra Max Christensen og Dorte Ravn og dermed vundet tredjepladsen med en margen på kun ét sekund til konkurrenterne.

Dermed er Jørgen Pilgaard og Freddy Pedersen fra Subaru Rally Team i Viborg nu kun et enkelt point efter Max Christensen og afbudsramte Mikael Kanstrup fra det konkurrerende Subaru Motorsport i Aalborg. Begge de to team nyder importørstøtte, og i alt fire Subaru-rallyhold kæmper en indædt kamp om danmarksmesterskabet i rally.

For første gang i år var det dog ikke et Subarumandskab, der kom øverst på sejrsskamlen, for sejren i KOMO Rally gik til Brian Madsen og Henrik Vestergård i Peugeot 207 Super 2000 foran Michael Petersen og Claus Amstrup i Mitsubishi Lancer. Først på tredje- og fjerdepladsen kom de to hårdt kæmpende Subaruhold.


Jørgen Pilgaard og Freddy Pedersen var flyvende på sidste prøve, hvor de overhalede deres værste konkurrenter i kampen om DM.
(Foto: Michael Eisenberg)

På femte og sjettepladsen kom endnu to mandskaber fra det Viborg-baserede Subaruteam:

Sidste års sølvvindere i DM, Christian Jensen og Søren Tøndborg, havde for alvor fået rigtig fart i 2008-udgaven af Subarus rallyvåben, Impreza WRX STI: ”Vi var hurtigst på tre af de ti hastighedsprøver, og vi har nu fået kureret de fleste af bilens børnesygdomme. Bagenden er stadig lidt løs, og vi mangler lidt traktion ud af svingene, men det går rette vej,” sagde Christian Jensen, der glædede sig over femtepladsen ved målet i Ubby øst for Kalundborg.

De syvdobbelte danmarksmestre Karl-Åge Jensen og Hans Marx bragte sidste års Impreza-model ind på sjettepladsen efter i starten at have ligget helt fremme. ”Efter en snurretur fandt jeg ikke helt rytmen igen, men vi fik da værdifulde point med hjem” noterede Karl-Åge Jensen.

Bedste tohjulstrukne bil kom først ind på syvendepladsen. Selv om Peugeot og Mitsubishi for første gang i år kom helt i top, ser kampen om DM ud til at stå mellem de fire Subaru-mandskaber fra de to konkurrerende team. Nu venter der kørerne en to måneders sommerpause inden næste løb, OK Sydhavs Rally på Lolland-Flaster i september.

KOMO Rally 2008
Tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally:

1. Brian Madsen / Henrik Vestergaard
Peugeot 207 Super 2000
0:47:34.123

2. Michael Pedersen / Claus Amstrup
Mitsubishi Evo 9
0:47:52.133

3. Jørgen Pilgaard / Freddy Petersen
Subaru Impreza
0:48:00.980

4. Max Christensen / Dorthe Ravn
Subaru WRX Sti
0:48:02.041

5. Christian K. Jensen / Søren Tøndborg
Subaru WRX Sti
0:48:07.992

6. Karl-Åge Jensen / Hans Marx
Subaru Impreza WRX Sti
0:48:17.788

Foreløbig stilling i danmarksmesterskabet i rally for firehjulstrukne biler:

1. Max Christensen/Mikael Kanstrup
Subaru Motorsport, Subaru Impreza WRX
45 point

2. Jørgen Pilgaard/Freddy Pedersen
Subaru Rally Team, Subaru Impreza WRX
44 point

3. Karl-Åge Jensen/Hans Marx
Subaru Rally Team, Subaru Impreza WRX
36 point

Michael Eisenberg


Læs alt om DM3 i Kalundborg.
Læs mere om:
  • Kalundborg
  • 05/07/08 - Kalundborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: