Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sejr til Martin Johansen ved DM 3 i rally

DM Rally 
09/07/08 

Sæsonens tredje afdeling ud af seks i årets DM serie, blev lørdag d. 5 juli afviklet omkring Kalundborg. Martin Johansen kørte en klassesejr hjem i sin Suzuki Swift super 1600 og overtog samtidigt den foreløbige førsteplads i DM.
 

Suzuki teamet havde proklameret angreb fra morgenstunden for at forsøge at lave lidt afstand til specielt Tim Svanholt og Ib Kragh fra start, men der var store udfordringer lige fra første prøve. Første prøve var nemlig Gammelrand Grusgrav og de fornuftige ville nok sige at der kører man på grusdæk, dels for at få bedre vejgreb og dels for at undgå punktering på asfaltdækkene, der er blødere i dæksiderne.


Martin Johansen beviste at man godt kan køre stærkt på grus selvom der sidder slicks på bilen.
(Foto: Racefoto.dk)

På en super 1600 bil der er optimalt sat op til asfalt er der simpelthen ikke plads til grushjul/dæk så Martin Johansen havde ikke noget valg – det hed slicks. ”Martin Johansen” vi skar lidt mere mønster i vores Yokohama slicks og de kørte faktisk så forrygende at vi var hurtigste tohjulstrækker begge gang Gammelrand blev kørt kun slået af de hurtigste 4WD biler.

Martin Johansen og Finn Thomsen kørte virkeligt stærkt og midt på dagen havde de et forspring på 11 sekunder til Tim Svanholt i VW Golf kitcar, Ib Kragh måtte trække sig med en ødelagt tandstang så kampen kom til at stå mellem Svanholt og Johansen. Vi kører ikke i samme klasse, men vi kører om det samme DM så vi går selvfølgelig efter at vinde over Tim siger Co-driver Finn Thomsen og fortsætter ” vi håber at de 11 sekunder er nok forspring i forhold til Svanholt for dagens sidste 4 prøver er virkelig topfartsprøver hvor hans Golf kitcar rigtigt kan boltre sig.”


Martin Johansens Suzuki Swift blev presset optimalt hele dagen.
(Foto: Racefoto.dk)

Der blev virkelig gået til stålet og både Suzukien og Golfen blev brugt maksimalt, men det var lidt Davids kamp mod Goliat., til glæde for specielt de mange publikumer der var taget til rally på denne herlige sommerdag

Inden starten på sidste prøve ved teamet at Tim Svanholt er foran med 1,4 sekund så der køres helt til grænsen og Martin Johansen kører også en rigtig godt tid, men Tim Svanholt kører hurtigst af alle og vinder opgøret med 3 sekunder – Suzuki teamet siger tak for kampen!

Martin Johansen vinder sin klasse og kan samtidigt gå på sommerferien på en foreløbig førsteplads i DM serien.

Suzuki Motorsport Danmark
Finn Thomsen


Læs alt om DM3 i Kalundborg.
Læs mere om:
  • Martin Johansen
  • Kalundborg
  • 05/07/08 - Kalundborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: