Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Tusindedelene tæller

Danish
Touringcar
Challenge 

29/06/08 

Og vejret kort: ”Over Padborg Park bliver det vindstille blæsevejr med regn, tørvejr og byger.” Det lyder som en meget kreativ vejrudsigt efter en fugtig julefrokost, men sådan var forholdene under træning og tidtagning lørdag til Padborg Open.
 

Der var blevet brugt megen tid foran skærmen i et forsøg på at få en gyldig vejrudsigt inden træningen, men det meget ustadige vejr gjorde sit til at man ikke med sikkerhed kunne udpege favoritterne efter tidtagningen. Ganske vist kørte Michael Outzen hurtigst af alle med Henrik Lundgaard fjorten hundrededele efter, men resten af feltet kom i spredt uorden. Kun 1,8 sekund adskilte de første nitten af de 22 startende, så tidtagningen ville blive meget spændende.


Henrik Lundgaard
(Foto: Motorsporten.dk)

Trods vejrprofeternes spådomme om opklaring fortsatte vejret sin omskiftelighed, og taktikken blev derfor at være først ud på tør asfalt og få sat en tid inden den næste byge. Simpel taktik, men når man skal være klar i pitten i god tid med den rigtige opsætning, så er det ikke så simpelt endda. Denne gang lykkedes det, og da udkørslen åbnede, rulle de to lyseblå biler som de første på banen.

Efter fem omgange havde Henrik forbedret sin tid fra træningen og var bedste mand med Michael kun 27 tusindedele efter. Der blev kørt et par ekstra omgange, men så kom den næste byge, som fik det meste af feltet til at køre i pit og vente på opklaring. Opklaringen kom først fem minutter inde i anden tidtagning, og så kørte alle konkurrenter på banen. Der var ingen alvorlige angreb på forreste startrække indtil otte minutter før det ternede flag, da James Thompson kørte hurtigere end Michael og kun var otte tusindedele fra at passere Henrik.

Med så kort tid tilbage af tidtagningen blev bilerne sendt på banen, så Michael kunne gøre et forsøg på at tilbageerobre andenpladsen og Henrik være klar til at svare igen, hvis Honda-køreren fortsatte sin fremgang. Det blev dog ikke til noget for nogen af parterne, da Michael Carlsen kørte af banen i Audi-kurven og holdt så uheldigt, at man måtte have Safety Car på banen i den resterende tid.


Michael Outzen
(Foto: Spider-Web.dk)

Med startplaceringer som nummer et og tre er det næsten den optimale udgangsposition til søndagens løb, men det bliver en meget spændende start: - Der vil være et enormt pres på os i de første omgange. Der er nogle meget hurtige kørere et par rækker længere nede, og de vil presse meget hårdt på for at komme op og forbi os, siger teamchef Kent Bo Pedersen.

Perfection Racing
Jan Gripping

Læs mere om:
  • Henrik Lundgaard
  • Michael Outzen
  • 29/06/08 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her