Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford

Britisk mester udfordrer danske Formel Ford

Formel Ford 
25/06/08 

Nathan Freke deltager i den danskbyggede Aquila ved Padborg Open
Der møder deltagerne i Formel Ford-klassen nye udfordringer i weekendens fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet. Den ene udfordring er velkendt, for efter sæsonens tre første afdelinger på Ring Djursland og FDM Jyllandsringen er det nu den hurtige Padborg Park, der er programsat. Det har den været længe. Derimod er en anden udfordring først kommet på programmet i ugerne op til løbet.
 

Et af de deltagende teams i klassen, Fukamoni Racing, har nemlig valgt at sætte vinderen af det britiske mesterskab i 2006, Nathan Freke, England, i den ene af sine to Aquilaer ved det kommende Padborg Open.
”En af vores faste chauffører, Martin Hansen, har desværre længe haft en udlandsrejse planlagt, som ikke kunne aflyses,” fortæller teamchef Jesper Carlsen.


Det er denne Aquila, som den britiske mesterskab skal køre ved Padborg Open.
(Foto: Henning Smed)

”Nu hvor vi så skulle finde en erstatningskører, ville vi gerne prøve at skaffe en erfaren kører, der kunne fortælle os lidt om, hvad der er godt og dårligt ved vores bil. Jeg kontaktede så Nathan og spurgte ham, om han havde lyst, og da han havde det, har vi tilbudt ham, at han kan køre dette løb.”

Nathan Freke har taget den traditionelle karrierevej med debut i kartingsporten i 1993, men i modsætning til mange andre kørere før ham, har det været i de såkaldte gearklasser, at han har opnået sine største triumfer. Således vandt han både British Open og det britiske mesterskab i 125 cm3 Superkart-klassen, inden han skiftede til de egentlige bilklasser i 2004. I 2006 vandt han så verdens vel nok skrappeste Formel Ford-mesterskab – det britiske – ligesom han samme år blev udvalgt som en af de seks finalister, der kæmpede om en Formel 1-testkørsel i Autosport BRDC McLaren Young Driver of the Year-konkurrencen. Siden sit mesterskab har Nathan Freke primært kørt sportsvogne.


Den britiske mester fra 2006 - Nathan Freke – udfordrer i weekenden de danske deltagere i Formel Ford ved Padborg Open.

”Jeg ser meget frem til den kommende weekend i Danmark, og jeg håber, at jeg kan hjælpe teamet med udviklingen af bilen,” siger Nathan Freke. ”For mig personligt bliver det også godt at komme tilbage i en formelbil igen.”

”Vi håber, at Nathan kan være med fremme, og at han kan give os en masse input,” siger Jesper Carlsen om sine forventninger til sin nye kører. ”Det bliver spændende at se, hvad Nathan kan, for han får ikke mulighed for at køre på Padborg Park inden løbet, men vi håber da, at han kan give Kevin (Magnussen, red.) lidt konkurrence for pengene.”

Nathan Freke er i øvrigt ikke den eneste Formel Ford-kører, som ved Padborg Open kommer til at stifte bekendtskab med en ny og anderledes racerbil. Jesper K. Egebart, Børkop, parkerer nemlig den 11 år gamle Van Diemen RF97-Zetec, han har kørt med i sine tre første DM-afdelinger, og stiller i stedet op med en Ray 07-Duratec, der er forgængeren til de to biler, som Søren Mosebo, Vanløse, og Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, kører med.

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford

Plac.NavnMærkePoint
1.Kevin MagnussenAquila-Duratec118
2.Tommy NygaardVan Diemen-Zetec84
3.Søren MoseboRay-Duratec82
4.Dennis LindVan Diemen-Duratec79
5.Jesper K. EgebartVan Diemen-Zetec72
6.Mikkel C. JohansenVan Diemen-Duratec67
7.Niels-Ejnar RytterRay-Duratec55
8.Nils K. VestergaardMygale-Duratec34
9.Alexander AnderssonMygale-Zetec30
10.Martin L. HansenAquila-Duratec29
11.Claus FrøkjærVan Diemen-Duratec24
12.Milton LundströmVan Diemen-Duratec17
13.Kasper V. KroghVan Diemen-Zetec10
14.Mirza LovicVan Diemen-Zetec9
15.Frederik DannevangVan Diemen-Duratec2
16.Thomas LundVan Diemen-Duratec1

Stillingen i Ford Junior Cup

Plac.NavnMærkePoint
1.Kevin MagnussenAquila-Duratec56
2.Søren MoseboRay-Duratec38
3.Dennis LindVan Diemen-Duratec35
4.Jesper K. EgebartVan Diemen-Zetec34
5.Mikkel C. JohansenVan Diemen-Duratec28
6.Martin L. HansenAquila-Duratec11
7.Alexander AnderssonMygale-Zetec10
8.Milton LundströmVan Diemen-Duratec7
9.Mirza LovicVan Diemen-Zetec4
10.Kasper V. KroghVan Diemen-Zetec3

Stillingen i Zetec Cup

Plac.NavnMærkePoint
1.Jesper K. EgebartVan Diemen-Zetec128
2.Alexander AnderssonMygale-Zetec72
3.Kasper V. KroghVan Diemen-Zetec33
4.Mirza LovicVan Diemen-Zetec20

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 29/06/08 - Padborg Park - Formel Ford - DK - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS