Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

ProRacing slog til ved SSC festivallen

Special Saloon 
24/06/08 

SSC festivallen blev en rigtig fin race weekend for Jakob Borum i Honda Integra’en. Målet inden weekenden var klar, der skulle hentes på point i forhold til den førende Christian Vejby i gruppe 1.
 

Som til juniløbet på jyllandsringen kom vejret til at spille en rolle i hele weekenden. Til træningen tidligt lørdag morgen begyndte det at regne, og Jakob Borum valgte af taktiske grunde ikke at køre ud på banen. ”Vi har kun 1 sæt regnvejrdæk med, og vi risikerer at skulle køre 2. tidtagningen og 2 lange løb i regnvejr, så derfor valgte vi at spare på dækkene.” udtaler Borum.

At træningen ikke var nødvendig blev bevist til første tidtagning. Her var Borum hurtigste mand i SS1, og med over et ½ sekund ned til Christian Vejby på andenpladsen. Tidtagningen blev kørt på en rimelig tør bane. Anden tidtagning var billedet fuldstændig det samme, dog kom forskellen ned på lige godt 1/10 sekund. Nu var der lagt i kakkelovnen til søndagens to heat.


På vej ned i skoven under lørdagens første tidtagning.
(Foto: Olfert)

Kort før heat 1 begyndte det at regne, så Borum var godt tilfreds med at have sparet regnvejrsdækkene. Det stod imidlertid hurtigt klart, at Borum havde svært ved at kontrollere bilen på den regnglatte bane. Indtil 8. omgang lå Borum efter Vejby, men da han først var forbi, blev der kæmpet en brav kamp inde i bilen for at holde den på banen og holde førstepladsen i SS1. Hen imod slutningen af heatet kom feltets anden Honda med Mikkel Holck helt op bag Borum, men det lykkedes ham ikke at komme forbi. ”Resultatet er jeg godt tilfreds med, men dækkende kunne slet ikke få greb.” Sagde en både tilfreds og lidt frustreret Borum efter løbet. Sejren blev kørt hjem med fornuftig og stabil kørsel.


Det regnede under søndagens første heat.
(Foto: Olfert)

Til heat 2 var vejret blevet tørt, og dog. De fleste inklusive Borum valgte at gå ud på slicks, og det skulle vise sig at være et rigtigt klogt valg. Dem der havde valgt regnvejrsdæk fik et meget svært heat. Borum startede som 1’er i SS1, og holdt den plads hele heatet igennem. En samlet 6. plads er absolut tilfredsstillende.


En tilfreds Borum med dagens anden pokal.
(Foto: Olfert)

Dem samlede pointhøst for weekenden blev 43, så Borum rykkende et pænt stykke tættere på den samlede førsteplads i SS1.

Sunoco kom på besøg, og var yderst tilfreds med, at de 2 biler der kører med Sunoco mærker på i Bel-Ray SSC Challenge kom ind som 1 og 2 i deres klasse.

Hele teamet siger tak for en spændende og fair forårssæson både til resten af SSC teamene og til sponsorerne. Vi ses den 16. og 17. august til Grand Prixet på Jyllandsringen, og alle ønskes en god og velfortjent sommerferie.

Honda ProRacing, www.proracing.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
 • Jakob Borum
 • Honda ProRacing
 • Ring Djursland
 • 22/06/08 - Ring Djursland - Special Saloon
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her