Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Danmarks Hurtigste Festival

Special Saloon 
21/06/08 

Der er Danmarks Smukkeste Festival og Danmarks Grimmeste Festival, men den vigtigste er uden tvivl Danmarks Hurtigste Festival - Special Saloon Car Festival på Ring Djursland. Den bliver afholdt i denne weekend på den kuperede racerbane tæt på Tirstrup.
 

Som ved alle andre festivaler, er der også et hovednavn til SSC Festivalen, og naturligvis er det Bel-Ray SSC Challenge, der har den ære. Med Spezial Tourenwagen Trophy og de historiske banesportsklasser som supportklasser kan det kun gå godt.

I stil med Roskilde Festival har vejrguderne - eller ihvertfald meteorologerne - valgt at sætte regnfyldte skyer på vejrkortet for weekenden, men det skal ikke forhindre de deltagende kørere og teams i at levere suveræn underholdning sprængfyldt med spændende biler og godt racerløb.


Christian Vejby fører SS1 og ligger lunt i det generelle mesterskab.
(Foto: Gripping Media)

Bel-Ray SSC Challenge har kørt tre ud af i alt syv løbsweekender af dette års sæson. Norske Christer Gislerud fører mesterskabet foran Christian Vejby, der følger godt med i pointstillingen. Veteranen Jørgen Hansen har også fået løst forårets problemer og har nu sat kursen mod en topplacering.

Til festivalen får klassen besøg af en gammel kending i dansk motorsport. Max Birkelund, der tidligere har sat sine (bremse)spor i Yokohama Cup, vender tilbage med en fuldblods Ferrari 360, som han stiller op med i udvalgte løb i 2008-sæsonen:


Max Birkelund stiller op med sin nye Ferrari 360.
(Foto: Åge Kirketerp)

- Mit comeback foregår i den kommende weekend på Ring Djursland til Special Saloon Car Festivalen. Rundbanen i de østjyske bakker er altid en sjov og spændende udfordring for en racerkører, så derfor har jeg allerede fået forventnings-sommerfugle i maven...
Bilforhandleren fra Vorbasse, der som Jason Watt er kørestolsbruger, er i fuld gang med at lægge sidste hånd på ombygningen til håndbetjening, så han er klar til at give den gas fra lørdag formiddag.

Michael Klostermann, der ellers havde håbet at skulle kæmpe med om mesterskabet i år, må følge lillebror Claus fra tilskuerpladserne i weekenden. "Motoren sprang i luften på Jyllands-Ringen, og det er jo ikke lige en motor, man piller ned fra hylden, så bilen er desværre slet ikke klar til at køre race i endnu", fortæller en slukøret kører, der nok må se sine mesterskabsdrømme løbe ud i kloakken.


Michael Klostermann må lade hjelm og brandsikkert undertøj ligge hjemme i denne weekend.
(Foto: Gripping Media)

En anden skuffet kører hedder Jesper Bisgaard. Hans grønne Lotus Elise har stadig ikke fået monteret sin dieselmotor, så han må tage endnu en tørn med en benzindrevet motor i raceren. Rygterne vil dog vide, at Klokwork-holdet efter sommerferien vil være klar til at lægge røgslør over racerbanerne...

Én ting er dog sikker - der vil blive givet gas for alle pengene, når først kørerne bliver sluppet løs på banen. Ring Djursland er trods alt klassens hjemmebane, og mange af kørerne har et rigtigt godt forhold til den djurslandske bane.

Bel-Ray SSC Challenge


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 22/06/08 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her