Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Årets højdepunkt

Special Saloon 
17/06/08 

- for Danmarks mest potente racerbiler
Den fjerde udgave af SSC Festival afholdes på Ring Djursland 21.-22. juni.
Ring Djursland har om nogen været hjemmebane for Danmarks mest potente racerbiler. Det var her, at en klasse ved navn Special Saloon Car i foråret 1974 kørte sit første løb med beskedne otte deltagere på startstregen.
 

Siden da har klassen med de kraftigt ombyggede standardvogne oplevede op- og nedture – i øvrigt ligesom på den djurslandske asfalt – men i disse år præsenterer klassen sig bedre end nogensinde godt hjulpet af det, der er højdepunktet i sæsonprogrammet – den årlige SSC Festival på Ring Djursland.


Fra Tyskland kommer et felt af heftige racervogne til start, heriblandt Daniel Schrey i denne Porsche 996 Turbo.
(Foto: Patrick Holzer)

Årets SSC Festival køres i den kommende weekend på Ring Djursland, og det er den fjerde udgave af slagsen. Her mødes kørere og bagmændene bag en række af landets mest potente racerbiler for at give hinanden kamp til stregen. Fem gange i løbet af weekend slippes godt 30 racerbiler med op mod 10.000 hestekræfter løs på racerbanen, hvor lørdagen er helliget de indledende forberedelser i form af træning og tidtagning, mens der søndag køres to løb over hver 20 minutter, som er tællende til Bel-Ray SSC Challenge. Her vil man kunne omleve ombyggede Porscher, BMW’er, Lotuser og en række andre typer biler i tæt dyst.

Men det er ikke kun deltagerne fra den danske Special Saloon Car-klasse, der gæster Ring Djursland. Også fra udlandet kommer der buldrende og potente racerbiler.

Sidste år lagde Ring Djursland for første gang asfalt og bakker til en af de populære søsterserier, som findes i udlandet. Det var den tyske Spezial Tourenwagen Trophy, der kørte to løb tællende til sit mesterskab på banen, og den gæsteoptræden var så populær hos både deltagere og publikum, at det tyske felt atter gæster Danmark. Og ligesom sidste år vil man kunne forvente en række interessante racerbiler, som man sjældent ser og oplever herhjemme. Sidste år stillede Pertti Kuismanen, Finland, og Dr. Klaus Nesbech, Tyskland, således op i henholdsvis en Dodge Viper og en Stealth B6, og de præsterede at kørere på de hidtil hurtige omgange for en racerbil med tag på Ring Djursland!


De hurtigste racerbiler med tag gæster Ring Djursland ved SSC Festivalen den 21.-22. juni. Her en situation fra sidste års løb.
(Foto: John Jensen)

SSC Festivalen på Ring Djursland byder også på en ganske anden disciplin. Den sidste løbsweekend inden sommerferien bærer nemlig også undertitlen Classic Car Meeting, da der her køres tredje runde i Dansk Automobil Sports Unions mesterskaber for historiske biler, ligesom der også er løb for historiske formelbiler og clubracere.

Fonden Ring Djursland Motorsport

Morten Alstrup


Ring Djursland – en udfordring for alle

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 22/06/08 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her