Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Lærerig weekend for Christoffer Nygaard

Porsche
Super
Cup 

17/06/08 

Mens Tom Kristensen endnu engang skrev motorsportshistorie ved Le Mans, stred den unge racerkører Christoffer Nygaard hårdt i Porsche Super Sports Cup på Oschersleben.
 

En weekend, som resultatmæssigt var på det jævne, men som set i det store perspektiv var ganske givende. Med en syvendeplads i lørdagens løb levede Christoffer Nygaard op til egne krav, da hovedmålet var erfaring. Og erfaring fik han masser af i løbet, hvor han arbejdede med at perfektionere sin kørsel i Porschen, som han indtil videre kun har kørt få gange.

Lørdag var vejret skiftende mellem regn og tørvejr, og Christoffer Nygaard valgte at stille op med slicks. En disposition, der var ganske glimrende, men rundt på banen var der dog steder, som stadig var våde. Dertil kom problemer med at komme forbi andre vogne, som for længst var sat bagud med en eller flere omgange, men som ikke var meget for at give plads.

Søndag valgte Christoffer Nygaard og Fischer teamet at droppe deltagelsen i sprint-løbet for at koncentrere kræfterne om to-timers endurance-løbet.


Christoffer Nygaard kæmpede i Porschen til Porsche Super Sports Cup på Oschersleben. Han formåede at køre bilen sikkert i mål efter den havde fået skader undervejs.
(Foto: Natascha Theisen)

Her dannede Christoffer Nygaard hold med team-kollega Maximilian Werndell , som sad bag rattet den første del af løbet. Efter omkring 45 minutters kørsel kom han i vanskeligheder og ramte til sidst en dækbarriere.

Det betød skader på primært Porschens bageste del, men det blev dog lappet sammen, så Christoffer Nygaard kunne gennemføre løbet. Desværre havde bilens styretøj fået mindre skader og derfor måtte Christoffer Nygaard køre sikkert for blot at køre hæderligt i mål på en 15. plads.

"Jeg er tilfreds, for målet er få erfaring i år. Jeg arbejder med blandt andet gearskiftet, når jeg bremser ned, og det bliver bedre og bedre. Derfor var det ok, selvom vi gerne ville have haft bedre placeringer," siger Christoffer Nygaard.

Om to uger kører han næste afdeling af Seat Cup på Norisring.

Stærk
Torben Sørensen


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Maximilian Werndl
  • Fischer Racing
  • Oschersleben
  •