Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Den ukuelige optimisme forblev intakt

Advan Cup 
10/06/08 
Yokohama

- i modsætning til materiellet
Anders Christensen mødte op til weekendens 'Juniløb' på Jyllands-Ringen med en helt nyistandsat og nymalet racer, og så frem til også at få dem med hjem i god stand, men helt sådan kom det ikke til at gå.
 

For Anders Christensen startede weekenden rigtig godt, da han placerede sin Peugeot 307 EPO II racer på 3. pladsen da Advan Cup kørerne var på banen første gang til deres fri træning, og det endda selv om hans gamle problem med utætte pakdåser viste sig igen.


Nyistandsat, nymalet og i fuld fart under lørdagens træning.
(Foto: Motorsporten.dk)

Inden kørerne skulle ud i deres tidtagning, havde Anders og hans hjælpere travlt med endnu en gang at udskifte pakdåse på Peugeot motoren, denne gang havde de dog fået fat i en forstærket udgave, som de håbede på ville sætte en stopper for disse tilbagevendende problemer.

Anders kørte hele tidtagningen, uden problemer med oliespild fra pakdåsen, og han sluttede med at sætte 6. hurtigste tid, kun 1,3 sekund fra de hurtigste kørere i klassen - ikke dårligt af en 65 årig mand i en 'gammel' racer!

I forbindelse med starten på første løb tabte Anders et par placeringer, således at han efter de første opmgange var faldet tilbage på 8. pladsen, men tre omgange senere var han igen på 6. pladsen og havde kontakt med kørerne på 4. og 5. pladserne.
Men på 6. omgang bliver Anders i bogstavligste forstand overhalet, da en af konkurrenterne kører helt op over Anders' venstre bagskærm - et uheld som kostede Anders en placering og en stor bule i den nyistandsatte racer.
Den nu tabte placering er er ikke mulig at nå at genvinde på de sidste omgange i løbet, og Anders slutter dermed på 7. pladsen.

Tilbage i pitten kunne Anders og hans mekanikere konstatere at baghjulene efter påkørslen nu spidsede 15 mm., men at bagbroen heldigvis ikke var skæv.
Straks værre var det at pakdåsen ud mod koblingen igen var utæt, med det resultat at koblingen ikke rigtig kunne tage fat.

De kunne nå at få rette lidt på bagvognen på Peugeot raceren inden det andet løb, mens de måtte lade pakdåse problemet være, og blot håbe at Anders kunne gennemføre det andet løb, som han skulle starte fra 7. pladsen.


En af konkurrenterne gav Anders en hård overhaling, men den ukuelige malermester opgiver ikke kampen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Med en kobling der bare 'fedtede' mere og mere, fik Anders en lidt dårlig start, og faldt en enkelt placering tilbage, så han efter første omgang lå på 8. pladsen, en placering han forsvarede flot den første halvdel af løbet, herefter blev det værre og værre med koblingen, og på 8. omgang var han faldet tilbage på 11. pladsen.
På 9. omgang genvandt han en enkelt placering, således at han kunne køre over målstregen på 10. pladsen.

"Det er meget frustrerende med de problemer vi har med at motoren hele tiden ødelægger pakdåserne, så nu sender vi hele motoren til renovering hos Jørgen Agergaard, så vi forhåbentlig kommer over de problemer, og dermed også bliver klar til at give den gas på Padborg Park den 28. og 29. juni, hvor det gerne skulle ende med en tur på podiet" - udtaler en altid optimistisk Anders Christensen.

7. og 10. pladserne indbragte Anders henholdsvis 9 og 6 point til Advan Cup mesterskabet, med en samlet score på 51 point ligger han nu på 9. pladsen, og har kun få points forskel op til de nærmeste konkurrenter foran i mesterskabet. Motor renoveret


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Anders Christensen
 • Jyllandsringen
 • 08/06/08 - Jyllandsringen - Advan Cup - DM
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her