Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

Le Mans 24-timer - LMP2 preview

Le Mans 
09/06/08 

Le MansÅrets 24 timers løb på Le Mans køres den kommende weekend, og spændings niveauet er højt i LMP2 klassen, og det er heldigvis med danske Team Essex i fokus.
 

En af de nye biler i klassen i år, er Porsche RS Spyder. Udover at den er ny på Le Mans, er den længe ventet af mange tilskuere inklusive mig selv. Bilen har vist en nærmest skræmmende speed for en LMP2 racer, samtidig ser den ud til også at kunne holde til presset over mange timer.
Det er helt nye toner for en LMP2 bil.

Både danske Team Essex og hollandske Van Merksteijn Motorsport kommer med hver en Porsche RS Spyder. Eneste forskel på de to er dækvalget. Van Merksteijn Motorsport kører på Michelin og Team Essex køre på Dunlop, det kan blive en afgørende faktor under løbet.

Porsche RS Spyder er nærmest bygget til at køre på Michelin dæk, og det er derfor et sats fra Team Essex og kørerne John Nielsen og Kasper Elgaard, at vælge et andet dækmærke.
Der er dog ingen tvivl for mig at Van Merksteijn Motorsport er den hurtigste af de to teams over en enkelt omgang, spørgsmålet er hvem af de to der er bedst til lave den rigtige taktik, og hvem der kan behandle sine dæk bedst?

Det andet danske LMP2 team er Barazi Epsilon. Teamet der før sæsonen blev slået stort op med danske kører på alle pladser. Der var pressemøde i Bella Center med indbudte ministre og direktøren for ACO, men noget gik efterfølgende galt, det betyder at Juan Barazi er den eneste dansker i Zytek 07S på Le Mans.
Den danske Barazi racer har vist sig at være hurtig, men ikke særlig stabil, derfor tilskrives teamet ikke de store chancer på Le Mans i år.


Barazi Epsilon, Zytek 07S.
(Foto: Claude Foubert - Endurance-Info.com)

Igen i år er jeg noget nervøs for holdbarheden på de fleste LMP2 biler. Jeg er sikker på at de to Porsche RS spyders er klar til presset over 24 timer, men hvem kan ellers følge med, og samtidig holde til det?
Man kunne her pege på Ray Mallock Ltd. og deres MG-Lola EX265. En efterhånden aldrende racerbil, men samtidig måske blandt de stabile.

Jeg vil også nævne Kruse Schiller Motorsport med deres Lola Mazda.
Begge de to er set med mine øjne runners-up i klassen.
Senest er Allan Simonsen kommet på holdet, sådan nærmest i 11. time, men dog tids nok til at han køre løbet for holdet, og her kan Allan få en af de helt store drømme opfyld, nemlig at køre med i en prototype.

Jeg glæder mig fantastisk meget til at se den ny Speedy Racing Lola B08/80 Judd. Bilen er helt sikkert hurtig, men formodentligt alt for ny til at være stabil over 24 timer.

Alt i alt vil jeg vurdere at kampen kommer til at stå imellem Team Essex og Van Merksteijn Motorsport, det er svært at sige hvem af de to der står med pokalen på søndag, men jeg håber at vi bliver vidne til en dansk sejr, så alle de danske tilskuere kan være med til at fejre endnu en Team Essex succes.

Deltagerne i LMP2 klassen:

#Team / Mærke / DækKørere
25RMLTommy Erdos
MG-Lola EX265Mike Newton
MichelinAndy Wallace
26Team BruichladdichMarc Rostan
Radical SR9 AERYutaka Yamagishi
DunlopBen Devlin
30Racing BoxAndrea Ceccato
Lucchini JuddFilippe Francioni
DunlopFerdinando Geri
31Team EssexJohn Nielsen
Porsche RS SpyderCasper Elgaard
DunlopSascha Maassen
32Barazi EpsilonJuan Barazi
Zytek 07SMichael Vergers
MichelinStuart Mosley
33Speedy RacingXavier Pompidou
Lola B08/80 JuddAndrea Belicchi
MichelinSteve Zacchia
34Van Merksteijn MotorsportPeter van Merksteijn
Porsche RS SpyderJos Verstappen
MichelinJeroen Bleekemolen
35Saulnier RacingPierre Ragues
Pescarolo JuddMatheu Lahaye
MichelinFranky Cheng
40Quifel-ASMMiguel Amaral
Lola B05/40Olivier Pla
DunlopGuy Smith
41Trading PerformanceKarim Ojjeh
Zytek 07SClaude Eves Gosselin
MichelinAdam Sharpe
44Kruse Schiller MotorsportJean de Pourtales
Lola MazdaHideki Noda
DunlopAllan Simonsen
45Embassy RacingWarren Hughes
WF01 ZytekJonny Kane
MichelinJoey Foster

Første kvalifikations session køres onsdag den 11. juni klokken 19:00.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Barazi-Epsilon
  • Team Essex
  • Le Mans
  • 15/06/08 - Le Mans - Le Mans
  •      ASETEK SIMSPORTS