Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Porsche Pirelli Super Cup

Sejr til Christoffer Nygaard i Porsche-debut

Porsche Cup 
08/05/08 

Allerede i anden start var der succes for Christoffer Nygaard i Porsche Sports Cup. Han satte konkurrenterne til vægs og kom øverst på sejrspodiet.
 

En kvalifikation, et løb, en enkelt snurretur – og så havde Christoffer Nygaard lært lektien i den potente Porsche. Han vandt sin kun anden start og kom øverst på podiet lørdag eftermiddag på Hockenheim.

Fra en startplads som nummer fem kørte han sig frem til sejren i et dramatisk løb, hvor adskillige biler var involveret i et sammenstød så voldsomt, at løbet blev flaget af og først genoptaget efter en ventetid i pitten og da endda efter safety car.


Christoffer Nygaard kørte sig til en sejr, da han debuterede i Porsche Sports Cup i weekenden.
(Foto: Etienne Fotografie)

I det lørdagens første heat havde Christoffer Nygaard samme udgangsposition med en startplacering som nummer fem, men her måtte han erkende, at baghjulstræk er anderledes at håndtere end forhjulstræk, som han kender fra Seat Cup.

Det blev til en enkelt snurretur, som betød, at han gled ned som nummer otte. Han fik dernæst problemer med koblingen og dalede helt ned som nummer 23 for efterfølgende at vise sit talent for racer-løb og køre sig frem til en slutplacering som nummer fem.

”Det var virkelig fedt at prøve at køre Porsche. En fuldblods racer,” siger Christoffer Nygaard.

Han var absolut tilfreds med lørdagens indsats, som altså gav både en femte- og en førsteplads.

Søndag stod den på langdistance-løb. Et 2-timers race, hvor Christoffer Nygaard kørte i team med den erfarne Florian Gruber.

En konstellation, som viste stor styrke og førte løbet klart, indtil problemer med bilens kobling satte en dramatisk stopper for den videre succes.

”Bilen begyndte at brænde,” fortæller Christoffer Nygaard som da havde siddet bag rattet i bare 20 minutter.

Den dramatiske exit fra løbet får formentlig konsekvenser, for planen var, at Christoffer Nygaard allerede i den kommende weekend skulle have deltaget i Danish Endurance Championship på Ring Djursland. Men da udsigterne til at få bilen gjort køreklar igen inden en uge er ualmindelig små, så må Christoffer Nygaard formentlig vinke farvel til en start i Danmark i denne omgang.

Stærk
Torben Sørensen


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Hockenheim
  •      ASETEK SIMSPORTS