Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Fin sæsonstart for Anders

Advan Cup 
07/05/08 
Yokohama

- trods mekaniske drillerier
Efter at have brugt hele vinteren på at renovere sin Peugeot 307 EPO II racer, var Anders Christensen klar til at tage hul på 2008 mesterskabet i Advan Cup klassen, hvis to første afdelinger blev kørt i weekenden på Jyllands-Ringen.
 

De store anstrengelser hen over vinteren til trods, var der en pakdåse der gav op næsten inden det hele begyndte, og selv om den blev skiftet, skulle den vise sig at spøge resten af weekenden.

Lørdag ved frokosttid kørte Advan Cup deltagerne deres fri træning, hvor Anders Christensen med tiden 1:21,216 placerede sig på 10. pladsen ud af de 20 kørere der var på banen.
Tiden var 0,847 sekund fra klassens hurtigste kører, men Anders var sikker på at der var mere i både bilen og ham selv, så der var ingen bekymrede miner.


(Foto: Motorsporten.dk)

Eftermiddagens kvalifikation viste at Anders havde ret, han forbedrede sin tid til 1:20,243, hvilket indbragte han startplads 4 til det første løb. Et fuldt tilfredsstillende udgangspunkt for ham.

Samtlige 10 omgange i det første løb kæmpede Anders for at komme forbi Bruno Rasmussen, og komme op på 3. pladsen, men uden at det lykkedes.
"Der var et par gange hvor jeg måske godt kunne have taget ham, men det kunne nemt have kostet buler til os begge, så jeg valgte at trække mig" - udtalte Anders Christensen efter løbet, og tilføjede med et smil - "nu håber jeg bare at han er ligeså fair overfor mig i søndagens løb, hvor det er ham der skal starte bag mig!"


(Foto: Motorsporten.dk)

Ligesom i lørdagens løb, skulle der søndag køres 10 omgange, her skulle Anders starte fra 5. pladsen, da de 8 bedst placerede kørere fra første løb bliver opstillet i omvendt rækkefølge på startgridden.
Anders fik hurtigt kæmpet sig op på 4. pladsen, og lagde derefter hårdt pres på Peter Olsen's 3. plads. Men så begyndte koblingen 'at fedte', hvilket betød at Anders mistede meget fart på langsiden - et af de bedste steder at overhale.
Så resultatet blev igen en 4. plads, kun 0,365 sekund bag Olsen på 3. pladsen.

Det viste sig efterfølgende at det var olie i koblingshuset, der foresagede problemerne med koblingen, den nye pakdåse var utæt!

"Generelt syntes jeg weekenden er gået godt, selv om det selvfølgelig er ærgerligt med koblingsproblemerne, men det får vi løst inden det næste løb på Ring Djursland" - var Anders Christensen's kommentar til søndagens løb - "jeg er godt tilfreds med løbene, og med den måde Peugeot'en kører på, og det skal nok blive endnu bedre når vi får justeret undervognen helt ind - vi mangler tydeligvis nogle testdage."

De to 4. pladser indbragte Anders hver 13 point, hvilket efter de to første afdelinger placerer ham på en delt 3. plads i Advan Cup mesterskabet.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Anders Christensen
 • Jyllandsringen
 • 04/05/08 - Jyllandsringen - Advan Cup - DM
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her