Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

En lækker debut

DTC Cup 
06/05/08 

Kim Lund var godt tilfreds med sin Seat-debut
Weekenden, mange har ventet på, oprandt endelig. Sæsonpremieren på Danish Touringcar Championship blev lørdag og søndag skudt igang med en masse godt race på programmet. Blandt deltagerne var Kim Lund Johansen, Silkeborg, der fik sit længe planlagte comeback i klassen.
 

Sidst, han kørte DTC, var det i en Renault Megane II, denne gang i den Seat Leon, Michel Nykjær sidste år vandt ETC-titlen med på Adria Raceway.

Lørdag så tingene ikke så lyse ud, som teamet kunne have håbet på. Omgangstiderne levede ikke op til forventningerne, og Kim syntes heller ikke, at bilen kørte optimalt. Men ud på eftermiddagen fandt mekanikerne fejlen:
- Baghjulene har været sporet skævt, men vi har fundet fejlen, så nu skal tiderne gerne se bedre ud, sagde en lettet Kim Lund efter tidtagningen. Da fejlen blev fundet - og rettet - var der ikke mange minutter tilbage af tidtagningen, så med under to minutter tilbage, kørte Kim ud for at sætte en tid.
- Det var ikke min bedste omgang på den bane. Jeg lavede en del fejl, men alligevel forbedrede jeg min tid en del, husker Kim. Desværre kom han et par 1/10 sekund for sent over stregen - han fik det ternede flag, og derfor gjaldt tiden ikke.


Kim Lund avancerede godt op igennem feltet.
(Foto: Gripping Media)

Søndag varmede solen godt op i Søhøjlandet omkring Resenbro og Jyllands-Ringen. Det havde fået ekstra mange tilskuere op af sofaen og ud på publikumslangsiden, og stemningen var helt i top. Hos Team Lund Racing blev næsten alle sponsorer samlet til den traditionelle pølse - denne gang var den godt nok speciallavet fra teamets madsponsor, Kokkemanden.dk - og erhvervsklubben har allerede før sæsonstarten skabt et godt sammenhold.
- Det er rart at se at både nye og gamle sponsorer kan snakke og hygge sig sammen over en kold fadøl, siger Anders Thormann, der har været en af drivkræfterne bag Team Lund Business.


Der blev ikke sparet på gassen i søndagens løb.
(Foto: Gripping Media)

På racerbanen gik det også forrygende. I første heat kørte Kim sin Seat Leon avancerede han 8 pladser fra 22. til 14. pladsen, og han rykkede en plads længere op i hver af de to sidste heats. Undervejs var der lidt tumult, blandt andet med Peter Ager, men der skulle mere til at kyse midtjyden.

- Det var en rigtig lækker debut at give bilen og holdet. Vi har haft nogle småproblemer undervejs, men det ser ud til at vi har fået styr på det meste nu. Jeg er ihvertfald godt tilfreds, og det håber jeg også at mine mekanikere er. De har ihvertfald gjort et flot stykke arbejde med at få udryddet problemerne, strålede Kim Lund efter finaleløbet.


Sol, mælkebøtter og motorlarm – Sommeren er kommet!
(Foto: Gripping Media)

Næste punkt på dagsordenen er at finde penge til at hente en ingeniør fra Spanien op til et løb.
- Bilen kører som udgangspunkt ret godt, som den er, men vi kunne godt bruge lidt viden fra en ingeniør for at hente det optimale ud af bilen, fortæller Jens Roldskov, der styrer det lille mekaniker-crew.

Team Lund Racing


Læs mere om:
  • Kim Lund Johansen
  • Team Lund
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •