Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

ARTS's åbningsløb på Jyllands-Ringen

DTC Cup 
06/05/08 

Åbningsløbet på Jyllands-Ringen her i weekenden var debutløb for de to nye DTC kørere i Autoforum Racing Team Silkeborg - Petter Granlund og Ronni Jensen.
 

Der var tale om både debut i teamet, deres Peugeot 407 racere samt i Danish Touringcar Championship klassen, så det var store udfordringer der ventede både kørerne og teamet bag dem.


(Foto: Motorsporten.dk)

Weekendens program startede med en fri træning og en tidtagning lørdag, mens der skulle køres en warmup og tre løb søndag.

Den fri træning sluttede med ARTS kørerne på 20. og 21. pladserne, her var det Petter Granlund foran Ronni Jensen.
Deres indbyrdes placering blev byttet rundt i tidtagningen, hvor Ronni sluttede på 21. pladsen og Petter på 23. pladsen ud af de 26 startende kørere denne weekend.


Ronni Jensen.
(Foto: Motorsporten.dk)

I søndagens warmup gav Petter Peugeot raceren 'en over nakken' med det resultat at han kørte sig op på 16. pladsen, mens Ronni tog sig af 22. pladsen.

Efter warmup'en blev det alvor - første kvalifikationsløbs 12 omgange stod for døren - og i et felt så stort og tæt som det er i DTC serien, skulle der kæmpes om hver en meter på banen.
Og kæmpet blev der i hele feltet, fra forrest til bagerst, men samtidig også meget fair, hvilket betød at 25 ud af de startende 26 biler kom i mål, og alle var på omgangshøjde med vinderen!
ARTS kørerne fik begge forbedret deres placeringer i feltet, hvor Petter rykkede fra 23. til 17. pladsen, og Ronni fra 21. til 20. pladsen.


Petter Granlund.
(Foto: Motorsporten.dk)

I det andet kvalifikationsløb kunne Petter fastholde sin 17. plads, mens Ronni faldt et par pladser tilbage og sluttede på 23. pladsen. Igen kom 25 biler i mål og alle på omgangshøjde med den vindende kører.

Udfra resultaterne i de to kvalifikationsløb, beregnes startopstillingen til finaleløbet, og med Petter og Ronni på henholdsvis 17. og 23. pladserne, var der igen lagt op til hårdt arbejde for de to ARTS kørere hvis de ville komme hjem med point i mesterskaberne.
Kørslen i finaleløbet var meget hård, og blev også præget af nogle omgange efter banens safety car.


Ronni Jensen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Under disse forhold kunne Petter køre sig op på 14. pladsen, men desværre for Ronni måtte han udgå efter blot 3 af de 12 omgange, på grund af problemer med bremserne.

Med tanke på at det er kørernes allerførste løb i både bilerne og klassen er weekendens udbytte tilfredsstillende.
Alle parter fik høstet vigtig erfaring, som der kan og skal drages nytte af fremover i sæsonen, og point blev det også til.


Petter Granlund.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Under omstændighederne gik det godt, det var tydeligt at såvel kørere som team voksede med opgaverne, ligesom der er et godt samarbejde mellem kørerne, og de giver teamet en god feedback" - udtalte sportsdirektør Lars Vendelbo efter weekenden, og fortsatte - "kan vi fortsætte sådan, bliver det rigtig godt i løbet af sæsonen, med mulighed for top 3 placeringer i Privat Cuppen. Begge kørere kan præstere konstante tider, og specielt i løbstrim er vi tæt på konkurrenterne. Det var en fornuftig weekend."

I DTC kørernes mesterskab blev det til 2 point til Petter Granlund, han scorede yderligere 24 point til DTC Cup mesterskabet for privat kørerne.
Ronni Jensen kørte 7 point ind i DTC Cup mesterskabt, og tilsammen kørte de to ARTS kørere 2 point ind til Team Mesterskabet.

Næste løb i DTC mesterskabet køres på Ring Djursland den 17. og 18. maj.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Lars Højris Nielsen
  • Petter Granlund
  • Autoforum Racing Team Silkeborg
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •