Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Brian Mikkelsen vandt Polo Cup-premieren

Polo Cup - DK 
05/05/08 

Tyvstart kostede dyrt for Dennis Elgaard
Brian Mikkelsen, Vejle, blev søndag medlem af en lille udsøgt gruppe af danske racerkørere, da han på FDM Jyllandsringen kørte først over målstregen i Volkswagen Polo Cuppen. For det første vandt han sin første start overhovedet i mærkeklassen med de identiske Volkswagen Polo Cup Edition-modeller.
 

For det andet blev østjyden med præstationen en af ganske få kørere, der har vundet løb i fire foreskellige danske klasser for serienære standardvogne, idet han tidligere også har sejret i Citroën Saxo Cuppen, Renault Clio Cuppen samt Yokohama Cuppen (forløberen for den nuværende Advan Cup).

Det var ellers en helt anden kører, som rundede første sving forrest, da årets felt blev sendt af sted. Det var Dennis Elgaard, Farsø, der efter at have sat næsthurtigste tid i tidtagningen var først ud af hullerne. Imidlertid havde han været så forhippet på at få startet løbet, at det var sket inden startlamperne var slukket, så derfor blev han ved sin første passage af målstregen mødt med et sort flag og skilt, der dikterede ham til at køre i pit for at udføre en stop and go-straf.


Dennis Elgaard (22) var først ind i første sving foran Brian Mikkelsen (47) og Christoffer Østerby (5), men tyvstart kostede ham dyrt.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Det kostede dyrt. Da Dennis Elgaard kom på banen igen, var det på en beskeden 13. plads, men over de resterende ti omgange af løbet formåede han at køre sig tilbage på en sjetteplads, ligesom han også satte løbets hurtigste omgang.

Dennis Elgaards fadæse betød, at Brian Mikkelsens vel nok værste modstander var elimineret, og i stedet blev Christoffer Østerby, Virum, hans skarpeste forfølger. Men nordsjællænderen kom dog aldrig så tæt på, at han kunne gøre et forsøg på at fravriste Brian Mikkelsen førstepladsen.

Feltet i søndagens Volkswagen Polo Cup-premiere var internationalt med deltagelse af kørere fra Norge og Tyskland. Blandt udlændingene klarede Thomas Faraas sig bedst med en tredjeplads, mens Peter Göbel, Tyskland, blev nummer 12. Et premierefelt bød også på flere debutanter, og af dem klarede Preben Møller, Havndal, sig bedst med en syvendeplads foran sine debutantkolleger Jan Seerup, Greve, og Kenny Bremerstent, Kolding.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Brian Mikkelsen
  • Henrik Larsen
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Polo Cup - DK
  •