Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen vandt DTC's sæsonpremiere

Danish
Touringcar
Challenge 

04/05/08 

Årets første løbsweekend bød på tæt kamp i feltet
Jan Magnussen, England, vandt søndag eftermiddag Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen, og dermed har køreren fra Team Den Blå Avis Valvoline lagt sig i kampen om mesterskabet med et forspring på hele 15 points.
 

Men den store mesterskabsføring fortæller dog ikke hele historien, for feltet var utroligt jævnbyrdigt på FDM Jyllandsringen.

I det første af de to kvalifikationsheat, som bestemte startopstillingen til finalen, måtte Jan Magnussen nemlig tage til takke med en andenplads bag Tom Pedersen, Christiansfeld, der var aldeles iskold og ikke gav eks-mesteren en eneste reel chance for at overhale. Og i det andet kvalifikationsheat, hvor Jan Magnussen og Tom Pedersen skulle starte som nummer syv og otte, fik de begge lov til at kæmpe for deres respektive placeringer.


På FDM Jyllandsringen tog årets DTC-sæson sin begyndelse foran en flot publikumskulisse. Dagens triumfator blev Jan Magnussen (23), der efter at have passeret Kasper Jensen (10) og Henrik Lundgaard først vandt kvalifikationsheat 2 og siden sikrede sig sejren i finalen
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Mens Tom Pedersen ikke formåede at holde sin plads, kunne Jan Magnussen arbejde sig op til en andenplads bag pole position-manden Kasper Jensen, Aalborg, der formåede at holde føringen indtil femte omgang, hvor han måtte bukke under for presset fra Jan Magnussen.

Henrik Lundgaard, Hedensted, og James Thompson, England, var begge så stærkt kørende i henholdsvis Chevrolet Lacetti og Honda Accord, at det var disse to kørere, som splittede BMW-duoen Jan Magnussen og Tom Pedersen på startgridden til finalen. Her stak Jan Magnussen kort og godt af fra forfølgerne, mens det lykkedes Henrik Lundgaard at udnytte sin inderbaneposition til at klemme sig forbi James Thompson. Briten havde for en stund ro på tredjepladsen, men da den bagvedkørende Tom Pedersen havde fået rystet Jens Edman, Sverige, af sig, kunne han hale ind på James Thompson, der tydeligvis ikke var nær så hurtig.

Der fulgte nu nogle omgange, hvor de to kørere bogstaveligt talt kørte kofanger mod kofanger. Flere gange kom det til berøring mellem de to, inden Tom Pedersen til sidste kom forbi og dermed erobrede den sidste plads på podiet ved siden af Henrik Lundgaard, som han nu deler andenpladsen med i den sammenlagte stilling.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • 04/05/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS