Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Danmarkspremiere

DM Rally 
22/04/08 

- i Danflex Huse Gjønge Rally 2008
Lørdagens Danflex Huse Gjønge Rally 2008 markerer ikke bare premieren på den 52. sæson, hvor der kæmpes om Danmarksmesterskaber i rally. Det 276 km lange løb på Sydsjælland byder også på Danmarkspremieren for en helt ny rallybil, der skal køres af et af dansk rallysports mest erfarne mandskaber.
 

Det er en splinterny Peugeot 207 Super 2000, som skal styres frem på hastighedsprøverne af Brian Madsen, Slagelse, assisteret af co-driveren, Henrik Vestergaard, Mørke. To motorsportspersonligheder, der tidligere har kunnet kaldet sig Danmarksmester – om end hver for sig.


Denne Peugeot 207 Super 2000 er en af nyhederne ved lørdagens Danflex Huse Gjønge Rally på Sydsjælland.
(Foto: Henrik Larsson)

Men ved Danflex Huse Gjønge Rally 2008 skal de begge to for første gang i konkurrence med deres nye Peugeot 207 Super 2000, der er den første af sin slags herhjemme. Med sine farvestrålende mærker og brede skærme ligner den mange andre rallybiler, men under neden er der tale om en ny teknisk kombination. Bilen har en to liters motor, der er tunet efter det samme reglement, som kendes fra banesportens DTC-serie, men de godt 275 hestekræfter overføjes til asfalten og grusvejene ved hjælp af alle fire hjul. Og netop firhjulstrækket er nyt for Brian Madsen.

”Umiddelbart oplever jeg bilen som meget letkørt, men jeg har nok også altid været meget aggressiv, når jeg skulle tage et sving i en rallybil, fordi jeg altid har kørt forhjulstrækker, men det er anderledes med en firhjulstrækker,” siger Brian Madsen efter sine første prøvekørsler af bilen. ”Den har ikke så mange kræfter, at den bare følger vejen rundt, når man giver gas, så jeg tror i bund og grund, at den skal køres som en forhjulstrækker.”

Brian Madsen kæmper med om det nye Danmarksmesterskab, der til denne sæson er blevet udskrevet for feltets firhjulstrukne biler som bl.a. de standardbaserede Subaru Impreza og Mitsubishi Lancer, der traditionelt set også sætter de hurtigste tider på de hastighedsprøver, et løb som Danflex Huse Gjønge Rally 2008 udgøres af. Men Slagelse-køreren tror, at kampen bliver hård og uforudsigelig.


Brian Madsen fra Slagelse glæder sig til sit første løb i den nye Peugeot 207 Super 2000.
(Foto: Morten Alstrup)

”Afhængig af vejret kan kørere som Martin Johansen, Ib Kragh og Kasper Nymann Andersen i deres tunede 1600 cm3-biler og Tim Svanholt og Martin Knudsen i deres tunede 2000 cm3-biler også blive en trussel forrest i feltet, og så kan der være en BMW eller to, der kan køre pokkers stærkt, specielt hvis det er knastørt,” lyder Brian Madsens vurdering af de værste modstandere forud for løbet. Først senere i denne uge skal han som forberedelse køre de 12 hastighedsprøver igennem, som Danflex Huse Gjønge Rally 2008 består af.

”Jeg har ikke set prøverne endnu, men jeg håber, at der er mange sving. Jo flere sving, jo bedre,” siger han. ”Lidt afhængig af, hvordan vejret udvikler sig, så virker det til, at vi har et felt, der er ret åbent, men jeg håber – hvis vi kan undgå børnesygdomme – at vi kan komme i top 5. Det er trods alt en sæson, hvor vi skal have kørt den nye bil ind, inden vi går efter at komme til tops i 2009, men jeg glæder mig da som et lille barn, for det er en helt anden bil end dem, jeg har været vant til at køre.”

Brian Madsen og Henrik Vestergaard er blevet tildelt startnummer 12 på deres Peugeot 207 Super 2000, og de starter dermed 11 minutter senere end første bil, der sendes af sted i løbet fra startstedet ved DLG i Bårse vest for Præstø lørdag formiddag klokken 9.00.

Sydsjællands Automobil Klub

Morten Alstrup


Læs alt om Danflex Huse Gjønge Rally 2008 - DM1.
Læs mere om:
 • Brian Madsen
 • Vordingborg
 • 26/04/08 - Vordingborg - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS