Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

ALMS GT Class

Jan Magnussen vinder i gaderne i Long Beach

ALMS
GT Class 

21/04/08 

American Le Mans Series- ramte marshal undervejs
Jan Magnussen og Johnny O’Connell vandt i deres Corvette C6.R tredje afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie, der blev afviklet på bybanen i Long Beach, Californien. Løbet var en tæt duel mellem de to Corvetter, men det var Jan Magnussens bil, der efter de 100 minutters kørsel, kunne køre først over stregen 1,374 sek. foran søsterbilen.
 

Med sejren på den svære og snævre bybane bragte Jan Magnussen og Johnny O'Connell sig i front i mesterskabet.
Sejren var Jan Magnussens 16. sejr i ALMS.


(Foto: Christina Bergdahl)

”Det er super fedt. Det har været en rigtig god start på sæsonen. På det her tidspunkt sidste år var vi 30 point bagefter og nu har vi allerede to sejre i hus. Løbet forløb ikke så let, som jeg havde regnet med. Vi har været hurtigst i alle træningerne og i kvalifikationen, men vores balance i bilen var dårlig under løbet. Temperaturen var faldet i forhold til de andre dage og de dæk jeg startede på, som er de samme vi brugte i kvalifikationen, var ikke de rigtige til forholdene. Men jeg kunne holde den anden Corvette bag mig og kunne åbne et lille hul, når vi havnede i trafik. Johnny kørte også et superstint, da han kom i bilen efter en times kørsel. Det var rigtig herreræs i dag, så det er rigtig fedt, at stå med sejren bagefter” sagde en glad Jan Magnussen efter løbet.


(Foto: Christina Bergdahl)

At den tætte kamp mellem de to Corvetter var en kamp om marginaler, fik en marshal at føle, da han blev ramt af Jan Magnussen under et pitstop.

”Vi havde den anden Corvette lige bag os, da vi kørte i pit, så vi var godt presset. Lige da jeg skal svinge ind i min pitboks, løber en marshal på tværs. Der var ikke tid til at bremse, så jeg satsede på, at han nåede forbi, men jeg rammer ham, så han snurrer rundt, hvorefter han ryger bagover og lander på fronten af den anden Corvette! Heldigvis skete der ham ikke noget. Jeg talte med ham efter løbet og fik også fortalt ham, at en god tommelfingerregel er, ikke at løbe ud foran min bil, når jeg fører et racerløb...” - forklarede Jan Magnussen med et smil.


Læs alt om ALMS weekenden på Long Beach.
Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Corvette Racing
  • Long Beach
  • 19/04/08 - Long Beach - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS