Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Succes for Jan Magnussen på Sebring

ALMS
GT Class 

25/03/08 

American Le Mans SeriesJan Magnussen sikrede sig karrierens anden sejr i det krævende 12 timers løb på Sebring, Florida, da han vandt GT1 klassen for Corvette.
 

Jan Magnussens Corvette C6.R havde domineret GT1 klassen hele ugen op til løbet, ved at være hurtigst i træning og kvalifikation og i løbet førte Jan Magnussens Corvette fra start til mål. Corvette teamets anden bil løb efter to timer ind i problemer og da Aston Martin siden hen også måtte bruge for meget tid i pitten, kunne Jan Magnussen sammen med holdkammeraterne Johnny O’Connell og Ron Fellows køre deres amerikanske sportsvogn hjem til en sikker og populær sejr.


(Foto: Jan Kaiser)

Løbet på Sebring har tidligere givet Jan Magnussen så mange skuffelser, at han havde svært ved at forstå, at han for en gang skyld kom igennem uden problemer.


(Foto: Jan Kaiser)

”Når jeg tænker på, hvor svært det har været at vinde det løb tidligere, så er det ikke til at forstå, at det var så let for os i år. Vi havde ingen problemer overhovedet, så jeg gik nærmest bare og ventede på, hvornår der var et eller andet, der gik galt. Det plejer der næsten altid at være for mig på Sebring, selv når det ser allerbedst ud. Men vi kom igennem uden drama, så det er selvfølgelig en kæmpe lettelse. Jeg er specielt glad for gutterne, der arbejder på vores bil. De har oplevet, hvordan bitte små ting har kostet os sejre, så det er dejligt at kunne køre denne her sejr hjem til dem. Det er stort for teamet og det er stort for mig og den bedst tænkelige måde at starte sæsonen for Corvette. Vores bil havde så mange små problemer i løbet af sæsonen 2007, som gjorde at vi tabte løb, som vi burde have vundet, så det er vigtigt for moralen at starte sæsonen på denne her måde og jeg håber det er et godt tegn til, hvad sæsonen vil bringe”.


(Foto: Christina Bergdahl)

Med sejren kan Jan Magnussen i øvrigt fejre en bemærkelsesværdig rekord. Han er nu den eneste kører, der har vundet et løb i den Amerikanske Le Mans Serie, hvert eneste år i de 10 år serien har eksisteret. Det var desuden Jan Magnussens femtende sejr i den Amerikanske Le Mans Serie.

Porsche vandt overraskende løbet generelt med Dumas, Collard og Bernhard. Tom Kristensen i Audi R10 vandt LMP1 klassen og Allan Simonsen blev nummer fire i GT2 klassen i en Ferrari F430.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Sebring
  • 15/03/08 - Sebring - ALMS
  •