Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Fornemt internationalt resultat af stortalentet Michelle Gatting

Go Kart 
13/03/08 

Den kun 14 årige Fr. Michelle Gatting kørte i weekenden, i kart klassen KF3, en særdeles flot 4. plads hjem i det internationale løb: Trofeo Margutti, afviklet i weekenden, på den Italienske bane Parma.
 

I det præstigemæssige løb stopper tilmeldingen ved 80 deltagere og tegningen er primært de store fabriksteams, med køre fra hele verden. Frøken Michelle, team P.D.B. Racing/Holland var flyvende fra dag et, hvor en lille kørefejl i tidtagningen på næstsidste omgang, betød at hun kun kom hjem som 2’er på tiden. Dog nok til, at den Italienske presse kom på overarbejde, da pressen ikke er forvendt med den slags resultater, sat af en lyshåret pige, med blå øje, fra det høje nord, midt i gokartens eget mekka.

Tidskørsel har aldrig været Michelles stærkeste side, ligeledes vil hun helst køre på en tør bane, men med hjælp fra sin nye mekaniker Ivan Demolade og top support fra team P.D.B. Racing, var pole, inden for rækkevidde, på den regnvåde fedtet bane.

Suverænt vandt hun de 2 kvaliheat, blev 2’er i semifinalen og kørte sig direkte i finalen, med en startplacering som nr. 3 og med sikker kørsel, kom hun over stregen med på en flot 4.plads, hvor kun 34 af de 80 tilmeldte, kom gennem nåleøjet til finalen. Michelle Gatting blev således bedste placeret dansker. Allerede i næste uge går det løs med WSK sæsonen som starter på banen La Conga, hvor en finaleplads, i sig selv er en præstation, samme selskab som i Andrea Magutti løbet og der bliver ikke givet ved dørene, ej heller om man er en lille pige fra Danmark. I motorsport er ligestillingen 100%, ikke noget piveri her, med kvinde hensyn, nix alle deltager på lige vilkår.

Michelle har mere international erfaring end de fleste af hendes jævnaldrende gokart venner. I alder af 12 år deltog hun i det belgiske Cadet – R.A.C.B. Sport mesterskab og blev nr. 3 i løbsserien. På dispensation deltog hun i den internationale Bridgestone Cup, hvor hun kun blev nr. 4 i Bridgestone Cup ICA-J (FK3), kun 1 sølle point fra 3. pladsen.

I 2007, rookie i den nye Kart Formula klasse KF3, hvor Michelle Gatting deltog i Italien Open og den Danske Super Kart serie. Den nye motor krævede nogen omstilling, mht. know-how og det køretekniske, hvilket gav sig udslag i nogle kanon tider, men Michelle havde svært ved at gennemfører løbene, ustandselig blev hun vippe af i infight. I sensommeren 2007 blev der taget hånd om problemet og forløsningen kom med en sejr til DM Revanchen 07.

I 2008 deltager Michelle i den Internationale CIK/FIA serie WSK, samt Dansk Super Kart, hvor du kan følge Michelle Gatting på TV, på kanalen DK4 der sender hele løbsserien i 2008.


Michelle Gatting & Kevin Magnussen på TV2 – Go’ Morgen Danmark
(Foto: Loke Racing - Jens Færgemann)

LOKE Racing – lars søby


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Michelle Gatting
  •