Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Mikkel C. Johansen går efter topresultater i 2008

Formel Ford - DK 
17/02/08 

Den 20 årige Mikkel C Johansen, satser stort på en karrierere i motorsportens fornemste klasse, de såkaldte single seater, - bedre kendt som formel bilerne.
 

Mikkel C. Johansen kommer fra gokart og for ham blev 2007 et lærerigt rookie-år, i én af den mest berømte motorsports klasser nogen sinde, nemlig Formel Ford.
Til hverdag er han i lære som værktøjsmager, hos Ropox i Næstved, der udviser stor forståelse for Mikkel’s sport og de ekstra rejsedage, der ryger på kontoen, når der skal køres race i weekenden, hvor fredagen som regel må tages til hjælp.

Mikkel har elsket motorsport siden drengeårene. Karrieren startede med hårdt arbejde for oldemor og bedstemor, der honorerede indsatsen med en lommeskilling uge efter uge. Da der var sparet 1200 kr. sammen, skulle der købes en brugt gokart, så Mikkel kunne fræse rundt i haven, hvilket haven altså bærer præg af den dag i dag.
Far Birger så hurtigt den positive udvikling og indså snart, at Mikkel skulle udvikles på en rigtig racer/kartbane. Det blev til nogle utrolige glade og gode år på Korsør gokart bane, med masser af kvalitetstid, far & søn imellem, med en helt fælles målsætning: ”De ville vinde”.

Det blev til 10 lærerige år og mange triumfer i motorsportens vugge, men mest betydningsfuldt for Mikkel, var mødet i 2006 med virksomhedskonsulent/coach Direktør Dan B Mortensen fra Hilerød, som hen ad vejen, er endt med at virke som manager for Mikkel.
Mikkel erkender, at det han er bedst til, er at køre racerbil, men sammen med Herr Dan B. Mortensen, kom der også styr på logistikken og en effektiv sponsorpleje, som efterfølgende er blevet sat i system.


Mikkel C. Johansen & Dan B. Mortensen.
(Foto: Racing-Promotion)

I løbet af 2006 var Mikkel mentalt, blevet for stor til gokart. Flere muligheder var under overvejelse, men hjertet faldt altså på formelklassen, ”de rigtige racerbiler – uden tag”.
Fint, sagde far Birger og Dan B Mortensen: ”men så må du en tur til England på racerskole. Det koster spidsen af en jetjager, så hvis du får noget ud af det, tager vi den derfra”.
– Så i marts 2007 gik det af sted til Grand Prix banen Silverstone, hvor han blev indmeldt på Silverstone Racing Academy, med undervisning i racer teori og praktik.
Mikkel kvitterede med at vinde shoot out testen og var under hele opholdet, blandt de 2 bedste kørere. Dan B Mortensen blev så imponeret, at han omgående tegnede et sponsorat, til sig selv. Derfor vil du kunne se logoet ”Vækst 1000”, på Mikkels nye Duratec racer, også i 2008.

Nu bliver man jo ikke velhavende ved at stå i lære, så alle var enige om at 2007 skulle være et prøveår i Formel Ford. Derfor blev det en ældre brugt bil, der blev lejet til debut-sæsonen, som skulle vise at være en større udfordring end man først troede.
Mikkel overraskede alt og alle ved at blive nr. 4 i sit første løb i maj, og da sidste løb i DM-serien var kørt i oktober 2007 var Mikkel i top-10 i det samlede resultat.
Det er imponerende at komme fra kartsporten, over i en brugt bil og så placerer i den bedste halvdel af feltet, blandt kørere, der har betydelige flere km og meget mere erfaring i klassen.

Til den kommende sæson 2008, er målet en plads i top-3.
Mikkel har dertil for nylig, bestilt en racerbil i England med ankomst til DK medio februar 2008. Der er tale om en VanDiemen bestykket med en Duratec 1600 motor, så han er med når 3. og nyeste fase af Formel Ford, introduceres i dansk motorsport ved åbningsløbet på Jyllandsringen 3.-4. maj.

Med købet af den nye racerbil, bliver 2008 et spændende år for Mikkel C. Johansen, hvor der bliver givet gas med deltagelse i Danmarksmesterskabet, Nordisk Mesterskab, samt forhåbentlig et par test i udlandet, på de store Grand Prix baner.
Med hjælp fra Dan B. Mortensen, er det lykkedes at få en aftale i stand om en plads til Mikkel og hans racer, i et erfarent race-team, hvor han under løb vil få værdifuld support, feks til aflæsning af bilens avancerede data-logger og anvendelse dens informationer.

Det handler om viljen til at vinde.
Vi håber det bedste for Mikkel, ligesom det er et håb at lokal-samfundet i Sorø og omegn, bakker op om talentet Mikkel C Johansen. Skulle du interessere dig for motorsport, evt. have lyst til at arbejde som race-mekanikker på en fuldblods racer/formel bil, eller vil du vide mere, kan du kontakte Mikkel på MCJohansen.dk.

Lars Søby

Racing-Promotion

Læs mere om:
  • Mikkel C. Johansen
  •