Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Pro Four Racing tager sabbat-år

Clio Cup - DK 
17/01/08 

Clio CupEfter ti gode år i dansk banesport har Peter Faarborg besluttet, at det er på tide med en pause.
 

- Nu har Pro Four Racing været med i dansk motorsport gennem ti år, og det har vi haft stor glæde af. Jeg må bare erkende, at den forrygende udvikling mit autoværksted har gennemgået det sidste års tid, gør at der ikke er timer nok i døgnet til at nå det hele, fortæller Peter Faarborg med et trist smil.

Og der er travlt på værkstedet – ikke kun med almindelige opgaver, men også med bjærgnings- og udrykningstjeneste for Falck døgnet rundt. Der er blevet investeret mange penge i topmoderne grej, som kræver en grundig uddannelse, og Peter er manden, der formidler den nødvendige viden til mandskabet – en opgave som tager tid.


Peter Faarborg på arbejde med bjergningsbilen.
(Foto: PF Biler)

Hvis man kigger på firmaets hjemmeside, så vil man genkende mange ansigter fra teltet eller på tilskuerpladserne i det karakteristiske tøj fra Pro Four Racing.

- Jeg har jo været så usandsynlig heldig, at de fleste af mine folk er bidt af motorløb og har brugt en masse af deres fritid på at være mekanikere eller hjælpere for Pro Four Racing. Det kan jeg ikke takke dem nok for, og det er ikke løgn, når jeg siger, at vi har været som en stor familie til løbene. Det kommer jeg til at savne.

Karrieren startede for Peter Faarborg med deltagelse i Yokohama-Cup og kronen på værket kom i form af et mesterskab i 2002 efter hård kamp med Bruno Rasmussen og Kim Lund Johansen. Derefter opbyggede han Pro Four Racing til det største team i Clio Cup’en. Dermed blev teamet også stedet, hvor kørere som Tom Pedersen og Kasper Jensen på vej frem afprøvede evnerne i potente racerbiler. Spørgsmålet er så, om ikke det er med vemod, at teamet lukkes.

- Vi har haft et godt samarbejde med vores sponsorer og teamet, så vi skilles som venner. Den tid der er gået godt, kommer ikke skidt tilbage, og som jeg sagde før, så er der tale om et sabbatår. Der er jo filmtitel, der hedder ’The Empire Strikes Back’ – den kunne man måske omskrive til næste år.

Alle biler og trailer med telt er sat til salg på Racersalg.dk, så det kunne måske tolkes som et endeligt farvel til sporten.

- Det kunne man vel godt, men jeg ser nu sådan på det, at vi har et komplet team med vindermateriel, og det vinder ingen mesterskaber nu eller senere ved at stå i mølpose et helt år. Så vil jeg hellere sælge det nu, så andre kan få glæde af det, og så kan vi starte på en frisk til næste år.

Pro Four Racing

Spider-Web.dk
Jan Gripping

Læs mere om:
  • Peter Faarborg
  • Pro-Four-Racing
  •