Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Heikki Kovalainen til McLaren

Formel 1 
18/12/07 

Efter at Renault forleden offentliggjorde deres kørersammensætning for 2008, skulle Heikki Kovalainen finde et nyt sæde. Ikke overraskende snuppede McLaren den unge finne.
 

Heikki Kovalainen skal skifte sin Renault kørerdragt ud med en McLaren ditto. Efter at Flavio Briatore har valgt at satse på Fernando Alonso som efter års fravær, vender tilbage til Renault og på Nelson Piquet jr. som overtager Kovalainens sæde, ja så må Heikko Kovalainen selv ud at finde et andet ledigt sæde.

Dem har der ikke været mange af i det hele taget. Men et meget attraktivt sæde - trods dom og kæmpebøde - kunne dog findes hos McLaren. Og efter at McLaren selv har været proceduren igennem med udvælgelse og frasortering af mulige emner, faldt valget forholdsvis hurtigt på Heikki Kovalainen.


Heikki Kovalainen skifter til McLaren i 2008
(Foto: Renault F1)

Da McLaren offentliggjorde at Heikki Kovalainen skulle køre for teamet, offentliggjorde man samtidigt den komplette kørersammensætning. Udover Heikki Kovalainen og Lewis Hamilton som skal køre Grand Prixerne, så er Pedro de la Rosa bekræftet som teamets tredjekører og testkører, mens Gary Paffett er teamets testkører.

Heikki Kovalainen har taget turen op gennem de forskellige mindre formel klasser. Han blev dog hurtigt spottet som et stort talent og kom forholdsvis hurtigt i GP2 klassen. Herfra gik det videre til Renault som testkører, inden han i 2007 fik chancen som rigtig Grand Prix kører. 2007 sæsonen startede rigtig skidt for Kovalainen, ligesom teamkammeraten Giancarlo Fisichella heller ikke fik ret meget ud af sæsonstarten. Renault teamet har selv erkendt at de havde store tilvænningsproblemer med blandt andet Bridgestone dækkene. Men som sæsonen skred frem, fik Kovalainen mere og mere styr på bilen og var i et konstant forbedringsforløb gennem sæsonen. Blandt andet dette gjorde udvælgelsen nemmere for McLaren teamet. Heikki Kovalainen modtager da også en masse lovord fra mange forskellige sider. Mercedeschefen Norbert Haug lægger ikke skjul på at han er imponeret over finnen, men heller ikke at han forventer sig meget af ham i de kommende sæsoner. Kontrakten er flerårig - sandsynligvis gældende i 3 år.

Dons

Læs mere om:
  • Heikki Kovalainen
  • McLaren Formula 1
  •