Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Touring Car Championship

Ekblom afløser Magnussen

WTCC 
17/11/07 

Fredrik Ekblom har i årets WTCC finale den rolle, som blev opfyldt af Jan Magnussen sidste år. Han er hjælpe kører for verdensmesteren Andy Priaulx.
 

STCC køreren Fredrik Ekblom er af BMW Motorsport i år blevet hyret for at kører som hjælpe chauffør for verdensmesteren Andy Priaulx.
”Mit job er at ’trække Priaulx ned af langsiden’ i kvalifikationen, det er et specielt job, men jeg bliver godt betalt” - siger den regerende STCC mester

I september kunne Fredrik Ekblom konstatere at han havde nået noget historisk i STCC. Han var den første kører som havde taget titlen 3 gange, og allerede kunne afgøre det i næstsidste afdeling.

BMW Motorsport har i år ikke været sene til at opdage den svenske BMW kører, og har taget ham under sin vinger, så han kan støtte deres regerende verdensmester i Macau i denne weekend.

”Jeg har en speciel rolle efter jeg er blevet hyret af BMW Motorsport. Det spiller ingen rolle om jeg kører en god kvalifikation eller et godt løb, jeg har ikke en chance for at placere mig godt. Min eneste opgave er at ligge foran Andy på langsiden og lade ham ’slip streame’ efter mig. Han kan hente op til et sekund, efter det vi har set, og det er vigtigt i et gade race som Macau” - fortæller Ekblom.

Bybanen er dog ikke helt ukendt, for Ekblom har kørt på banen to gange tidligere, begge gange i en Formel 3 bil. Det var i 1990 og i 1997.
”Jeg er jo ikke ubekendt med banen, men det er et stykke tid siden jeg har kørt der sidst. Jeg håber at få frisket banen op, så jeg kan komme igen og køre for en sejr næste år” - slutter Fredrik Ekblom fra sit hotelværelse i Macau.

Selch

Læs alt om Macau's WTCC Grand Prix
Læs mere om:
  • Fredrik Ekblom
  • 18/11/07 - Macau - WTCC
  •      ASETEK SIMSPORTS