Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Prodrive ude i kulden?

Formel 1 
08/11/07 

Fra flere sider forlyder det nu, at Prodrive's Formel 1-projekt er sendt ”ud i kulden”. Selv McLaren-boss Ron Dennis har udtalt at:
”Prodrive-projektet er lagt på is!”
Og det var netop Mercedes-McLaren som skulle levere biler og motorer til det ambitiøse Formel 1-team.
 

Allerede inden 2007-sæsonen var slut, var Mercedes-McLaren ude med en melding om, at det ikke var muligt, at blive klar med ”kunde-biler” til sæsonstarten i Australien.

Det var fra start meningen, at Prodrive skulle køre med 2008 biler, men Dave Richards (Prodrive-chef) har leget med tanken om at stille op med 2007-biler og senere få leveret 2008-biler.
(Det er nemlig ikke tilladt, at ”dumpe ind” midt i sæsonen.)

Der er imidlertid lige et par forhindringer inden dette lader sig gøre: For det første er der endnu ikke ”forhandlet” en ny Concorde-aftale og for det andet kæmper Williams stadig med næb og klør mod ”kunde-biler”. I værste fald vil Williams gå rettens vej for at forhindre ”kunde-bilerne”.

Det kan nok undre lidt, når man kigger tilbage i Formel 1-historien. Williams benyttede sig af ”andres” biler i starten f.eks. March, som man dog ganske smart kaldte ”Politoys Formel 1” efter sponsoren, den italienske modelbilsfabrikant ”Politoys”.
Det er lidt uforståligt, at Williams har så meget imod de såkaldte ”kundebiler”, da det må være i alles interesse med det størst mulige felt i Formel 1.

Them

Læs mere om:
  • McLaren Formula 1
  • Prodrive
  •