Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Come Back til DM5

DM Rally 
07/11/07 

- stor succes til PA-Motorsport
Lørdag den 3. november stillede rallyteam Statoil / Peugeot / Bornholmstrafikken til start i årets sidste afdeling af danmarksmesterskabet. Det er 3 år siden at teamet sidst har kørt DM, og alligevel vidste det sig at blive en kæmpe succes.
 

Preben Andersen i BMW M3 havde lånt Mie Petersen til 2. kører, da den sædvanlige 2. kører Jesper Borgen var på ferie. Brian Borgen, Kurt Marcher og Nicolai Marcher holdt skansen på service-pladsen og sørgede for at holde BMW M3 kørende i dette løb, der varede fra kl. 9 morgen til kl. 8 aften.

Det var et rigtig godt løb som Bramming Motor Club havde stablet på benene, og intet var overladt til tilfældighederne. Det var rigtig gode prøver, selvom de i første omgang så ud til at være lidt for hurtige til den opsætning, som der er på BMW M3.
Men det viste sig, at det hele passede sammen; vejret holdt stort set tørt, dækvalget var hele vejen igennem det rigtige, de nye dæk fra Yokohama var kanon og forhindrede udskridninger, bilen kørte optimalt og det "nye" samarbejde mellem Preben og Mie var helt i top.


Tak for sæson 2007, vi ses til sæson 2008.
(Foto: Nitt-foto.dk)

Strategien, efter 3 års DM-pause, var at køre sikkert og gennemføre løbet og langsomt få den høje hastighed ind i kroppen igen. Men Preben følte hurtigt at det hele fungere og konstaterede efter kun få prøver, at tiderne ikke var så ringe endda. Så der blev hurtigt givet lods, og alle sejl blev sat til for at køre efter en god placering.

Allerede på 6. prøve markerede teamet sig ved at lave prøvens 3. hurtigste tid. På 8. og 10. prøve blev det endnu bedre og teamets kørte på disse prøver 2. bedste tid ind. Da starten på 12. prøve gik var det ved at blive mørk, og det var tid til montere og tænde extra-lygterne, og teamet fortsatte de gode tider.
Da teamet kørte i mål på 14. og sidste prøve, efter 126 km hastighedsprøve, var det som vinder af gruppe H (ældre tunede biler) og vinder af klassen for biler over 2000 ccm. Samtidig blev det til en 8. plads generelt ud af godt 70 startende. Det var en suveræn sejr, da der var 40 sekunder til nr. 2 i klassen Johnny Pedersen / Robert Rydendahl også i BMW M3.

Jeg er mere end tilfreds med resultatet, siger Preben selv. Dette er langt mere end jeg hvde turdet håbe på efter 3 års pause fra DM. Jeg har på mange af prøverne kørt fra både de stærke 4-hjulstrækkere og de nye super-1600 biler, og det er jeg ret stolt af. Jeg meldte egentlig til løbet lidt for sjov; for at teste mig selv og bilen inden den DM-sæson jeg har planer om at køre til næste år. Men det blev hurtigt alvor, da jeg konstaterede at jeg rent faktisk kunne blande mig i top-10.

Et stort tillykke til Morten Karl / Niels Jørgen Iversen i Mitsubishi Evo 8 MR som vinder at dette generelle danmarksmesterskab.

Også tillykke til Michael Springer / Per Danielsen i Opel Kadett GSI med mesterskabet i gruppe H.

BMW M3 er sat til salg og lige nu arbejder Preben med 2 seriøse købere fra udlandet og har en anden bil i kikkerten, men om valget bliver at beholde BMW M3 eller satse på den anden bil er endnu meget uvis. Dog skal beslutningen snart træffes. Men det er sikkert at BMW M3 vil blive savnet for sin gode lyd i de danske rallykredse, hvis den ikke kommer til start næste år. Tak til alle de sponsorer der har gjort det muligt for teamet at gennemføre dette år.

Følg med på www.pa-motorsport.dk så kan du se hvad der sker i løbet af vinteren.

Vi ses til næste sæson!

PA-Motorsport.dk
Heidi Andersen


Læs alt om DM Rally i Bramming
Læs mere om:
 • Bramming
 • 03/11/07 - Bramming - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     D4 Enterprise Solutions