Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Escobar racings sidste løb i år

DM Rally 
06/11/07 

Sluttede sæsonen med 2. & 3. plads i Rally Bramming
Escobar racing kørte i weekenden årets sidste afdeling af DM i rally, i og omkring Bramming. Escobar racings biler, kørte en 2. plads hjem til Martin Pedersen og Claus Lanter i deres klasse, og en 3. plads hjem til Lars Kragh og Jess Larsen i deres klasse.
 

Løbet startede med regnvåde veje, der satte alle 76 startende på en hård prøve allerede på prøve 1. Derefter blev der virkelig kæmpet om placeringerne på de i alt 127 km. hastighedsprøver igennem hele dagen. De sidste fire prøver blev gennemført i mørke, og satte stor krav til noterne fra 2. køreren.


Lars Kragh og Jess Larsen
(Foto: Nitt-foto.dk)

Escobar racing var igennem hele dagen, ramt af forskellige små problemer med begge biler, og kunne derfor ikke yde deres allerbedste i dette rally. Det var bilernes trækkraft der var problemet, og trods en ihærdig indsats for mekanikerne fandt man aldrig rigtig ud af, hvad dette problem skyldtes, det har man hele vinteren til at løse.

Escobar racing junior kører Martin Pedersen havde fået erfarne Claus Lanter med som 2. kører i dette løb, og det viste sig hurtig at Claus Lanters erfaring i bilen, var til rigtig stor hjælp for unge Martin Pedersen.


Martin Pedersen og Claus Lanter
(Foto: Nitt-foto.dk)

Der blev ved årets sidste løb også sat navn på de sidste 2 DM titler i henholdsvis Gr. H og i Sport 1400. Det blev Michael Springer/Per Rasmussen der kørte Danmarks mesterskabet hjem i Gr. H i sidste års vinderbil en Opel Kadett GSI. Og i Sport 1400 kørte Frank Nielsen/Børge Jensen i suveræn stil mesterskabet hjem.

Vi ønsker begge teams en stort tillykke med et meget velfortjent Danmarksmesterskab.

Teamchef Peter Ackermann:
Det er altid lidt underligt at sæsonen nu er slut. Vi har på rigtig mange måder haft en rigtig god sæson.

Først vil vi gerne takke Claus Lanter, for at bruge sin erfaring i dette løb overfor vores junior kører Martin Pedersen, der er ingen tvivl om at Claus er en særdeles dygtig 2 kører, der virkelig kan sine ting, og vi har haft rigtig meget glæde af det igennem hele løbet.

Rent sportsligt kunne vi godt have tænkt os, at kunne have performet noget bedre når vi snakker DM, vi har virkelig været ramt af uheld med begge biler, men jeg må sige, at netop denne mekaniske modgang på bilerne, har gjort at Escobar racing virkelig har stået sin prøve, og alle i teamet har ydet en kæmpe indsats, for at vi hver gang er kommet velforberedte og klar til at køre det bedste vi kan.

En anden grund til at vi har kunne komme igennem en meget krævende sæson, med store udfordringer, er så absolut vores sponsorer. Vi har virkelig fået en fantastisk opbakning fra alle vores sponsorer, der igennem hele året har fulgt os, og vist os interesse, vi har været meget taknemmelige for, at vi også har fået en meget fin lokal opbakning fra både aviser og TV.

Vi skal også i Escobar racing sige farvel til vores chefmekaniker Morten Jagd, mekanikerne Jesper Andersen og Michael Borgny efter denne sæson. De to førstnævnte har i den sparsomme fritid, sørget for at skulle være fædre til foråret, og får derfor hænderne fulde. Michael er færdig med sin uddannelse som politibetjent og får derfor nye udfordringer. Det er med stort vemod, at vi takker for kæmpe indsatsen igennem mange år fra alle tre, men ved at de altid vil være venner i Escobar racing.

Vi har gudskelov fået et par ganske kompatible herrer med i fremtiden, nemlig chefmekaniker Bo Bjergvang der har en kæmpe erfaring indenfor rallysporten igennem mange år, og Bo Bennekou som har været mekaniker i mange år, og stor ekspertise indenfor specielt dæk.

Nu ligger der et par hektiske måneder foran os, med bl.a. sponsor aftaler der skal arbejdes på plads, budgetter der skal vurderes og løbskalender der skal planlægges.

Jeg vil godt til sidst takke alle der har kigget forbi Escobar racing i år, til enten en kop kaffe, lidt tider, eller en snak, for de altid fine bemærkninger vi får omkring vores team, jeg vil også godt takke alle de frivillige hjælpere, der sørger for at vi igen i år, er kommet rundt i hele Danmark til nogle utrolige gode rally løb, hvor der virkelig er blevet ydet en kæmpe indsats.

Tak for en god sæson.


Læs alt om DM Rally i Bramming
Læs mere om:
 • Lars Kragh
 • Escobar racing
 • Bramming
 • 03/11/07 - Bramming - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS