Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Rally

Rallyklassikere kører finale i Bramming

Historisk Rally 
03/11/07 

Feltet ved ldagens BMC Rally i Bramming og Omegn tæller 65 tilmeldte mandskaber. I den forreste ender finder man de nye, topmoderne rallybiler, der vil kunne gennemkøre de krævende hastighedsprøver på nærmest rekordtid.
 

Noget anderledes ser det ud for bilerne med de højeste startnumre. Køretøjerne med cifrene fra 58 til 65 på siden er nemlig alle sammen historiske rallybiler fra før den tid, hvor verden gik af lave med turbomotorer, firhjulstræk og andre spidsfindigheder.


Troels Lund/Peter Petersen er ikke bare med i BMC Rally med deres klassiske Volkswagen Golf GTI. De er også med i kampen om titlen i årets FirstStop Historic Rally Cup.
(Foto: Morten Alstrup)

Teknikken sætter dog sin begrænsning på tempoet, men begejstringen og entusiasmen blandt deltagerne er til gengæld langt større, for de mellem 25 og 40 år gamle rallybiler bliver fortsat presset til deres yderste i jagten på de afgørende sekunder.

Det historiske felt ved BMC Rally tæller en række klassiske rallybiler, der var med til at præge rallysporten i den periode, hvor de var helt nye. Ældste bil i feltet bliver den Morris Cooper S, som Keld Christensen/Heidi Vogt, Borup/Skibby, stiller til start med, men man vil også kunne opleve en række ikoner fra halvfjerdserne. Det gælder eksempelvis et par Opel Kadett GT/E, der køres af Hans Ole Funch/Thomas Funch, Skibby/Skibby, og Bo Andersen/H.C. Strib, Hadsten/Køge.

BMC Rally tæller som sidste afdeling af såvel Dansk Automobil Sports Unions Historic Rally Cup som FirstStop Historic Rally Cup, hvor man lørdag skal have fundet den vinder, der skal afløse Kurt Mejer/Bent Aagesen, Horsens/Skærbæk. Volvo 142-mandskabet har været med i hele denne sæson, men et par sekundære placeringer betyder, at de ikke kan blande sig i guldkampen, der har to deltagere. Det er Kim Madsen/Kasper Sørensen, Sorø/Sorø, der fører FirstStop Historic Rally Cup i deres Ford Escort RS2000 med 2,5 points forspring til Troels Lund/Peter Petersen, Slagelse/Sorø, der kører i en Volkswagen Golf GTI.

Bramming Motor Club

Morten Alstrup


Læs alt om DM Rally i Bramming
Læs mere om:
  • Bramming
  • 03/11/07 - Bramming - DM Rally
  •  
     

    Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: