Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Magnussen femmer i sæsonafslutning

Danish
Touringcar
Challenge 

17/10/07 

Jan Magnussen kom til DM-finalen på FDM Jyllandsringen med en teoretisk chance for at vinde DTC-titlen. Men for at det skulle lykkes, skulle Magnussen ligge helt i front i alle tre løb, mens de nærmeste konkurrenter gerne skulle udgå en gang eller to.
 

Men allerede i lørdagens kvalifikation begynder det at gå skævt i titelaspirationerne for Den Blå Avis Fleggaard Racings kører.

“Jeg mister reelt chancen for at gøre noget denne weekend, da jeg kikser i super pole lørdag. Det har faktisk ødelagt det hele for mig denne weekend, da jeg i stedet har ligget og kæmpet med kørere, jeg normalt ikke slås med. Og så får jeg en straf i første løb, som jeg ikke mener jeg skulle have haft. Jeg har brugt for meget tid på at slås om 12. pladsen og sådan noget, og det har irriteret mig hele dagen,” siger Jan Magnussen.

I søndagens første løb starter Magnussen som nummer 12. Efter hårde kampe med blandt andre Michael Outzen modtager Magnussen to gange strafbane, hvilket på den lille og krogede Jyllandsringen er ensbetydende med en del mistede placeringer. Magnussen ender løbet som han var startet, som nummer 12.

I andet kvalifikationsløb slutter Magnussen som nummer syv efter endnu engang at have underholdt det talstærke publikum med en række overhalinger. Til finaleløbet skyder Magnussen frem i rækkerne og er nummer otte efter første sving. Han bliver dog lukket forbi af sin teamkammerat Jason Watt, og kan snart overhale Pontus Mörth i Hesteskoen. For enden af langsiden er det Henrik Lundgaards tur til at blive overhalet, så Magnussen må nøjes med en femteplads i løbet og en samlet tredjeplads. Et resultat, Magnussen mener, ikke afspejler teamets øjeblikkelige form.

Ros til Michel Nykjær
“Vi har været langt mere skarpe i år end sidste år, men jeg har smidt nogle løb væk ved at være placeret, hvor jeg ikke burde, fx på Sturup Raceway og på Padborg Park,” opsummerer Magnussen og henviser til løbene, hvor han på grund af sammenstød måtte tage fra banen uden point.

“Der er dog ikke tale om, at vi har tabt mesterskabet. Det er Michel Nykjær og hans lille team, der fuldt fortjent har vundet det, så et stort tillykke til dem,” siger Jan Magnussen.

Jason Watts sæson med Den Blå Avis Fleggaard Racing har budt på en række op- og nedture meduheld blandet med placeringer i top ti. Men som tidligere på Jyllandsringen, har Herlev-køreren denne weekend fået gode resultater i hus, til trods for at han har måttet ofre placeringer undervejs for sin holdkammerats skyld.

“Det har nok været min mest konkurrencedygtige weekend i år, hvor jeg har fået nogle gode pointplaceringer og har endda kørt nogle af de allerhurtigste tider i feltet. Jeg er rigtig glad for at kørt sådan i sæsonafslutningen. Det er dog lidt synd, at det kommer så sent,” siger Jason Watt.

“Jeg har dog haft en fantastisk støtte, og det er super at se, at der stadig er folk, der vil have min autograf til gridshowet. Det varmer, og jeg kommer igen, så længe de er der. En stor tak til både dem og vores sponsorerer, der nok er både de mest festlige og loyale,” lyder det fra Jason Watt.

Teamet fortsætter i 2008 Den Blå Avis Fleggaard Racing har nu kørt i DTC i tre sæsoner, heraf to med BMW 320si-racere. Allerede nu kan teamejer Karsten Ree godt løfte sløret, hvilke planer, han har for den kommende sæson.

“Nu har det været lige ved og næsten de tre foregående sæsoner, vi er stillet til start, så nu tager vi en mere for at få pokalen i hus. Men det kræver naturligvis, at sponsorgrundlaget er på plads, så vi er allerede i gang med at genforhandle aftaler,” siger teamejer Karsten Ree.

Endnu er materiel og kørere ikke endeligt på plads, men teamejeren lover, at Den Blå Avis Fleggaard Racing fortsat vil være med i toppen af DTC og i en af supportklasserne.

“Vi snakker med flere kørere, men endnu er det for tidligt at melde ud, da der ikke er lavet aftaler. Men jeg har altid sagt, at uden Jan [Magnussen, red.], så er DTC kedeligt, og måske har vi også Jason [Watt, red.]med. Vi stiller i hvert fald med to til tre biler i DTC. Herudover kommer vi også med to-tre Peugeot 207 Spider i den nye Spider Cup næste år, så det bliver spændende,” afslører Karsten Ree.

Den Blå Avis Fleggaard Racing

Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Jason Watt
 • Team Den Blå Avis
 • Jyllandsringen
 • 14/10/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS