Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Teambuilding ved Pro Four Racing

Diverse 
10/10/07 

Der skal mange ting til for at få et racerhold til at fungere. Langt de fleste mennesker fokuserer med det samme på bilen og køreren, men faktisk er det næsten det mindste – eller i hvert fald de to faktorer, som er i aktion i kortest tid.
 

Faktisk er et racerteam en meget kompleks størrelse, hvor mange mennesker med meget forskellig baggrund bringes sammen for i samarbejde at skabe grundlaget for at få hentet pokalerne hjem. Hvilken type mennesker skal man finde til sådan et hold? Teamchef Jan Holm: ”Vi skal have fagligt dygtige folk, som kan selv og sammen. Det gælder både dækmanden og køreren. Kan de to ikke samarbejde, så får køreren ikke en god bil på banen, og kan køreren ikke helhjertet køre efter at opfylde sine ambitioner, får mekanikerne ikke belønningen ved at deres bil kommer først over stregen.”


Claus, værkfører ved PF biler og teknisk ansvarlig for racerne.
(Foto: Spider-Web.dk)
Det er jo mere eller mindre modstridende egenskaber, men med lidt arbejde kan man faktisk komme meget langt. ”Vi har i år arbejdet meget på at skabe hold i teamet. Et hold kan være teltfolkene, som tager sig af vores gæster, eller de folk, som er knyttet til Brians bil. Ingen er færdige før alle er færdige – det giver samarbejde. Alle har fået udstukket en primær opgave og en eller flere sekundære opgaver og alle i teamet kender de andres opgaver. Derfor er man aldrig i tvivl om, hvem der skal spørges, når tingene skal afklares.”


PF – Enhver lighed med Peter Faarborg er utilsigtet.
(Foto: Spider-Web.dk)
Den form for coaching benytter sig ofte af hjælpemidler, og det gør sig også gældende her. ”Vi har jo PF, som vi på skift skal tage os kærligt af. Han skal nusses og have en krammer, så han føler at vi kan lide ham”, siger Henna, der til dagligt passer kontoret ved PF Biler.

Det lyder jo meget tilforladeligt, men hvad siger store, stærke Claus, som er teknisk ansvarlig for bilerne til at give PF en ordentlig krammer? ”Fra starten troede jeg, at de tog fis på mig, men når man holder om ham på den måde, kan man mærke, at han pludselig bliver blød.”


Claus med PF.
(Foto: Spider-Web.dk)

Ja, det må da være et ømt syn, at se Claus og PF i en øm omfavnelse mellem stressede mekanikere fem minutter før start. ”Det har du helt misforstået” skraldgriner Thomas Wulff. ”PF er den lille dukke C’mon, som Opel brugte i deres markedsføring!”

Spider-Web.dk
Jan Gripping

Læs mere om:
  • Pro-Four-Racing
  •