Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sejr til Raikkonen

Formel 1 
07/10/07 

Hamilton fejlede og udgik
Det der kunne have været en festdag i Lewis Hamiltons liv blev i stedet til en mareridtsdag og kan samtidig vise sig at være begyndelsen til et rigtig antiklimaks for den unge debutant. Uheldet skete midtvejs i løbet da Hamilton kom for hurtigt ind i pitindkørslen og strøg af i svinget og parkerede bilen godt og grundigt i sandkassen.
 

Hamiltons exit betød at hans to konkurrenter i VM kampen kunne hale vældigt ind på ham, i stedet for at blive sat udenfor døren. Raikkonen virkede hele løbet igennem stærk og var på det tidspunkt allerede foran Hamilton. Alonso derimod virkede ikke til at kunne konkurrere med de to andre. Og efter Hamiltons uheld virkede han heller aldrig som en trussel mod Raikkonens sejr.

Men det er også underordnet i Alonsos optik. Det primære er at han fik halet ind på Hamilton og nu kun er fire point efter ham - og dermed har gode muligheder for at hente sin tredie titel når sæsonen bliver afsluttet i Brasilien.

For Hamilton er en sejr til Raikkonen heller ikke det værste der kunne ske, godt nok er der så to andre der bejler til "han" titel, men de er længere væk. En sejr til Alonso havde været mere kritisk for Hamilton.

Felipe Massa blev en planmæssig nr. 3. I starten af løbet havde han en tæt duel med Alonso der prøvede at trænge sig frem i rækken. Alonso lavede en god start, men Massa kom igen og holdt spanieren tilbage. Men som løbet skred frem var det alligevel Alonso der trak det længste strå i den duel.

På 4. pladsen kom Sebastian Vettel efter en aldeles fremragende indsats. Dermed fik han virkelig revancheret sig ovenpå det uheldige løbet i Japan. Imponerende flot kørsel af den unge tysker, der bevægede sig 13 pladser op gennem feltet.

Jenson Button fik med en 5. plads også et fremragende resultat. Ligesom som Vettel kørte han et flot løb og fik noget nær det optimale ud af den ellers ret langsommelige Honda.

Liuzzi sørgede for at Toro Rossos i forvejen ret gode fantastiske dag blev endnu bedre, ved at slutte på en flot 6. plads. De sidste to pointgivende placeringer gik til Nick Heidfeld og David Coulthard.

Undervejs i løbet var der ganske meget dramatik og flere gode dueller. Det lidt skiftende vejr bidrog positivt til underholdningen, det samme gjorde flere af kørerne. Ralf Schumacher fik en dårlig start, hvor han havnede med næsten den forkerte vej, men fik undervejs kæmpet sig opad igen, men røg til sidst alligevel af banen. Flere andre kørere havde også ekskursioner udi det grønne - blandt andre Sutil der ramte en kamera stander, og fik tv-billederne til at ligne liveoptagelser af et jordskælv.

Det Kinesiske Grand Prix blev et af de løb der leverede dramatik og spænding for alle pengene. Det var også et af de bedste løb i denne sæson, og det var et løb hvor spændingen i VM kampen igen blev åbnet, på et tidspunkt, hvor det ellers så ud til at posen var blevet snøret sammen. Vi kan nu glæde os til en spændende finale i Brasilien.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Shanghai
  • 07/10/07 - Shanghai - Formel 1 - FIA F1
  •