Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Michael Outzen vinder DTC Cuppen

DTC Cup 
26/09/07 

- for JM Racing
Søndag opnåede JM Racing den første af målsætningerne for sin deltagelse i årets Danish Touringcar Championship – nemlig sejren i privatkørernes mesterskab, den såkaldte DTC Cup.
 

For selv om der endnu resterer en afdeling af mesterskabet, så fik Michael Outzen (Ringe) ved gårsdagens løb på Padborg Park samlet så mange points sammen, at ingen af hans konkurrenter kan indhente ham.

”I foråret troede jeg slet ikke, vi havde en chance for at tage den titel. Vi stod med en ny bil, som vi ikke havde noget know how med, og det var ikke bare sådan lige til. Den gamle kendte vi til, men den nye kendte vi intet til, og vi vidste, at f.eks. Philip Andersen var dækket godt ind hos Essex, som havde know how med bilen, så i foråret havde vi ikke forventet, at vi kunne have taget den titel,” siger Michael Outzen. Og han er glad for at mesterskabet er i hus.

”Det er kanonfedt. Fornemmelsen er ubeskrivelig, for nogle er det bare DTC Cup, men det er ikke bare DTC Cup. Kørerne er jo nogle af de bedste af de bedste. Der er gamle gokartkørere, som har vundet både DM og EM, så det betyder meget for mig at vinde det. Der er mange, som bruger flere ressourcer end vi gør, og vi er stolte af, at vi kan slå dem. At vi så kan vinde titlen et løb før, det er vi også glade for. Det er ikke så tit det sker.”

Løbet på Padborg Park bød på masser af dyster om placeringer og nærkampe, og her var det ikke bare med de øvrige konkurrenter, at kørerne fra JM Racing havde en hård kamp. Der opstod således også et par episoder, hvor f.eks. Michael Outzen og Tom Pedersen (Christiansfeld) var lidt for kompromisløse i deres interne dyst på banen.

”Vi glæder os over, at vi fik et privatmesterskab i hus, og det er også dejligt at konstatere, at vi i teamet har nogle unge kørere, som er talentfulde, dygtige og vil fremad for at vinde, og det er naturligvis den helt rigtige indstilling,” siger teamchef Jens Ole Mathiesen (Grindsted).

”Men når vi så oplever, at den indbyrdes kamp mellem dem bliver for hård, så må vi også konstatere, at det er nødvendigt at arbejde med teamordrer. Det har vi taget konsekvensen, så vi nu fremover er enige om, at vi kører for teamet og tager hensyn til hinanden.”

Kikker man på de individuelle resultater, så blev den seneste DTC-afdeling lidt en pose blandede bolcher for JM Racings kørere. Det bedste bolche var selvfølgelig den samlede sejr i DTC Cuppen, som Michael Outzen sikrede sig ved bl.a. at blive bedste privatkører i finalen, mens Tom Pedersen faktisk formåede at forøge afstanden til nærmeste bejler om andenpladsen i DTC Cuppen, selv om han ikke kunne komme til start i finalen på grund af en uforklarlig fejl på bilens motor.

JM Racing IIs kørere gennemførte alle tre løb på Padborg Park, men det var desværre i den ende af feltet, hvor placeringerne ikke udløste points til Danmarksmesterskabet. Men René Rasmussen (Frederikssund) og Peter Ager (Esbjerg) sluttede dog finalen som henholdsvis sjette- og syvendebedste privatkørere.

”Det var en noget jammerlig weekend. Den var lige til glemmebogen, men nu må vi bare videre,” konstaterede Peter Ager. Hans ellers så pæne BMW 320i E46 var et tydeligt bevis for, hvor hårdt det også kan gå for sig i den bageste del af feltet, da den havde mange karrosseriskader.

JM Racing

Læs mere om:
  • Michael Outzen
  • Tom Pedersen
  • JM Racing
  • Padborg Park
  • 23/09/07 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •